Sažetak programa u Noći muzeja

U ovogodišnjoj Noći muzeja, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin pripremila je bogat i raznolik program za sve uzraste. Uz stalni postav odljeva salonitanskih spomenika "Salona Divina" i izložbu solinskih slikara V. Paraća, D. Paraća i J. Kljakovića, priređujemo međunarodnu izložbu učeničkih radova, turnir u starim igrama i edukativno-interaktivnu predstavu "Lijepo putovanje Lijepom Našom". U glazbenom dijelu programa nastupa Ana Opačak s koncertom francuske šansone, a u sklopu manifestacije organizirana je i prigodna prodaja suvenira i izdanja Zvonimira po promotivnim cijenama.

Program

18.00 - 23.00
div
SALONA DIVINA / IZLOŽBA
Salona Divina naziv je zbirke odljeva najljepših salonitanskih spomenika, formirane 2010. godine kao stalni postav Gradske galerije, koja na jednom mjestu okuplja 24 eksponata najpoznatijih djela rimskog kiparstva pronađenih na arheološkim lokalitetima antičke Salone.
18.00 - 23.00
div
IZLOŽBA SLIKA SOLINSKIH SLIKARA
Uz stalni postav pod nazivom Salona Divina, Gradska galerija posjeduje i zbirku slika solinskih slikara Vjekoslava Paraća, Dalibora Paraća i Joze Kljakovića. Uz djela spomenutih Solinjana, u zbirci se nalazi i slika "Ruševine Salone" Carla Haasea iz 1861. koja predstavlja jedan od najstarijih poznatih likovnih prikaza salonitanskih ruševina.
18.00 - 23.00
div
IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA
Ovogodišnja Noć Muzeja u JUK Zvonimir otvorit će se izložbom radova učenika osnovnih škola s područja grada Solina, iz splitskih osnovnih škola Manuš i Plokite te polaznika Dječjeg vrtića Cvrčak Solin. U izložbi sudjeluju i učenici Područne škole Kučine i partnerskih škola iz Primorskog Doca, Ptuja, Ferrare i i Piacenze, koji su nastali u okviru Erasmus+ projekta Mystery of History.
18.15 - 19.00
div
TURNIR U STARIM IGRAMA
Nakon otvaranja izložbe učeničkih radova održat će se turnir u starim igrama izrađenima u Restauratorskoj radionici JUK Zvonimir, u kojem će natjecati učenici osnovnih škola s područja grada Solina te iz splitskih osnovnih škola Manuš i Plokite.
19.00 - 19.45
div
PREDSTAVA "LIJEPO PUTOVANJE LIJEPOM NAŠOM"
U velikoj dvorani Doma kulture Zvonimir odigrat će se edukativno-interaktivna predstava "Lijepo putovanje Lijepom Našom", koja je namjenjena učenicima osnovnih škola, a čiji je cilj upoznavanje hrvatskih regija i njihovih karakterističnih lokalnih običaja kroz priču i glazbu karakterističnu za svaki pojedini kraj.
20.00 - 21.00
div
KONCERT FRANCUSKE ŠANSONE UZ ANU OPAČAK
U glazbenom programu ovogodišnje Noći muzeja, u prekrasnom ambijentu Gradske galerije Doma kulture Zvonimir, koncert francuske šansone održat će Ana Opačak, uz klavirsku pratnju Jurice Karuze.
18.00 - 22.00
div
PRIGODNA PRODAJA SUVENIRA I IZDANJA
U sklopu Noći muzeja u Domu kulture Zvonimir Solin organizirana je prigodna prodaja suvenira iz Restauratorske radionice i izdanja u nakladi Zvonimira po promotivnim cijenama.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Javna ustanova u kulturi ZVONIMIR SOLIN