Sažetak programa u Noći muzeja

U suradnji s kolegama iz Gradskog muzeja Drniš, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove se godine pridružila ovom zabavnom i edukativnom kulturnom događaju, koji će se održati u ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu. U povodu manifestacije održat će se predavanje i izložba Franjevački doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine Nacionalnog parka „Krka“ autora Joška Zaninovića i Davora Gaurine te najava obilježavanja 60 godina Gradskog muzeja Drniš. Izložba će biti popraćena zabavno-edukativnim sadržajima kao što su radionica i igraonica za djecu, kulinarska radionica. Manifestacija će biti upotpunjena glazbenim nastupom.

Program

18.00 - 19.30
div
Radionica „Mali kaligrafi"
Radionica za djecu na temu kaligrafije. Cilj radionice je upoznati djecu s umjetnošću lijepog pisanja perom ili zašiljenom daščicom, kao i tehnikama ukrašavanja teksta. Za mlađi uzrast, odnosno djecu koja još nisu dobro svladala pisanje, pripremit će se bojanke po uzoru na inkunabule koje se čuvaju u franjevačkom samostanu na Visovcu (kao npr. Ezopove basne).
18.00 - 19.30
div
Igraonica „Dobre stare društvene igre"
Edukativna igraonica s ciljem upoznavanja djece sa starim društvenim igrama naših krajeva kao što su trilja, calculi i sl.
19.30 - 21.30
div
Kulinarska radionica
U sklopu manifestacije održat će se kulinarska radionica tradicionalnih jela na kojoj će se pripremati jednostavne slastice od domaćih orašida, suhih smokava i rogača.
19.30 - 20.30
div
Predavanje „Franjevački doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine Nacionalnog parka Krka"
U povodu otvorenja izložbe predviđeno je uvodno predavanje autora izložbe Joška Zaninovića (JU „NP Krka“) i Davora Gaurine (Gradski muzej Drniš).
20.30 - 21.30
div
Izložba „Franjevački doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine Nacionalnog parka Krka"
Izložbu su pripremili JU „NP Krka“ i Gradski muzej Drniš. Izložba predstavlja istaknute pojedince franjevačkog reda koji su zadužili hrvatsku kulturu iznimnim doprinosom u istraživanjima, sakupljanju muzejske građe te očuvanju cjelokupne kulturno-povijesne baštine NP „Krka“.
20.45 - 21.30
div
Najava obilježavanja 60 godina Gradskog muzeja Drniš
Gradski muzej Drniš tijekom 2020. godine obilježava 60. obljetnicu svojega osnutka. U Noći muzeja prigodno će se najaviti program obilježavanja velike obljetnice te će se kratko predstaviti dosadašnji rad muzeja.
21.30 - 23.00
div
Glazbeni nastup
Manifestacija će biti upotpunjena glazbenim nastupom grupe Smoked Hams.

Sadržaj i oblikovanje programa: Javna ustanova “Nacionalni park Krka”