Sažetak programa u Noći muzeja

AQUATIKA - SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC ima uobičajeno radno vrijeme u petak 28. siječnja uz naplatu ulaska od 9 do 17 sati, a program za Noć muzeja i besplatan ulaz počinje u 17 sati i traje do ponoći.

Program uživo:
• 17-24 sata besplatan razgled akvarija
• 17-24 sata izložba „PLANKTON – divovi u kapljici vode“
• 17-24 sata Aquatika suvenirnica posebna ponuda

Virtualni program:
1) virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj
2) video "Pogled iza scene akvarija"
3) live stream najvećeg akvarija sa najatraktivnijim primjercima riba
4) audio vodič kroz slatkovodni svijet
5) Nagradni natječaj na Facebook profilu Aquatike

Zaronite s nama ispod površine!

Program

17.00 - 00.00
div
Besplatan ulaz u akvarij
Povodom Noći muzeja Aquatika nudi besplatan ulaz u akvarij za sve posjetitelje, s početkom od 17 sati pa sve do ponoći. Rezervacija ulaza nije potrebna. Napomena: sukladno odluci Stožera Civilne zaštite RH za ulazak u akvarij obavezno je predočenje EU digitalne Covid potvrde ili predočenje drugog odgovarajućeg dokaza za sve odrasle osobe i mlade starije od 16 godina.
17.00 - 00.00
div
Izložba „PLANKTON – divovi u kapljici vode“
Izložba ukazuje na važnost planktona, a glavna poruka govori o osnovnoj biologiji, ekologiji, bioraznolikosti i sistematici te približava zanimljive i specifične vrste posjetitelju. Izložba završava porukom koliko je zapravo plankton važan, jer on na svojim leđima nosi život na Zemlji, daje mu temelj i osnova je hranidbenog lanca.
17.00 - 00.00
div
Suvenirnica Aquatika - posebna ponuda
U akvarijskoj suvenirnici nalaze se isključivo domaći proizvodi lokalnih obrtnika, OPG-ova, domaćih radinosti, umjetnika i udruga. A povodom Noći muzeja nudimo i posebne tematske suvenire.
09.00 - 00.00
div
Virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj
Virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj putem web stranice Aquatike (https://www.aquariumkarlovac.com/virtualna-setnja/). Kroz dvadeset točaka možete virtualno prošetati akvarijem i dobiti dojam kako izgleda jedna tipična krška rijeka, od njezina izvora do ušća. Ujedno kod svakog akvarija možete dobiti osnovne informacije o rijeci i vrstama riba u tome akvariju.
09.00 - 00.00
div
Video "Pogled iza scene akvarija"
Video "Iza scene akvarija" (https://www.aquariumkarlovac.com/video/) prikazuje način funkcioniranja na primjeru jednog akvarija sa tehnološkog aspekta, kao i uzgoj vlastite žive hrane zooplanktona, te naposljetku i čišćenje velikog akvarija od strane ronioca. Ova tri aspekta održavanja akvarija inače nisu vidljiva posjetiteljima, a u ovom videu su dostupna svima.
09.00 - 00.00
div
Audio vodič kroz slatkovodni svijet
Audio vodič kroz slatkovodni svijet (http://audiovodic.aquariumkarlovac.com/lang/hr/) dostupan na web stranici Aquatike vas vodi kroz cjelokupan akvarijski postav pri tome dočaravajući cjelokupnu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća, uz zanimljivosti o pojedinim vrstama riba. Idealno se nadopunjuje sa virtualnom šetnjom, pri kojoj možete vidjeti ambijent našeg akvarija.
09.00 - 00.00
div
Live stream najvećeg akvarija sa najatraktivnijim primjercima riba
Live stream najvećeg akvarija sa najatraktivnijim primjercima riba (https://www.whatsupcams.com/hr/webcams/hrvatska/karlovacka/karlovac-hr/aquatika-karlovac-slatkovodni-akvarij-web-kamera/). Možete vidjeti prijenos uživo najvećih primjeraka riba, od kojih se posebno ističu jesetre, koje su kao vrsta starije od doba dinosaura, a svojim izgledom podsjećaju na morske pse.
09.00 - 00.00
div
Nagradni natječaj na Facebook profilu Aquatike
Nagradni natječaji na Facebook profilu Aquatike (https://www.facebook.com/aquatikakarlovac). Pratite naše društvene mreže za više detalja o mogućnosti osvajanja obiteljskih ulaznica za akvarij. Razveselite sebe i svoje najdraže izletom u jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj i zaronite s nama ispod površine hrvatskih rijeka i jezera!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Javna ustanova AQUATIKA -SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC