Sažetak programa u Noći muzeja

Hrvatski povijesni muzej s izložbom „sedamdesetprva“ gostuje u Galeriji Klovićevi dvori. U Noći muzeja, nakon redovnog radnog vremena Galerije, s vama smo virtualno!

Na našoj mrežnoj stranici Muzeja razgledajte virtualnim putem panoramu izložbe i doznajete zanimljivosti s izložbe kroz kratka video vodstva autora koja ćemo tijekom večernjih sati, između 18:00 i 00:00 objavljivati na našim društvenim mrežama (Facebook/Instagram)!

U Noći muzeja pratite nas s vaših ekrana, a dalje smo za vas otvoreni do 13. ožujka 2022.

#HISMUSKODVAS

Program

18.00 - 00.00
div
"sedamdesetprva" - virtualna šetnja izložbom
Virtualnom šetnjom posjetitelji mogu razgledati izložbu "sedamdesetprva", koja sadrži 6 kronološko–tematskih cjelina. Uz uvodni pregled događaja do 1971., pod nazivom „Neka bude živost …“, u 4 glavne izložbene cjeline koje nose nazive po godišnjim dobima donosi se kronološki slijed zbivanja kroz 1971. putem djelovanja triju skupina oko kojih se pokret stvarao – reformista, matičara i studenata.
18.00 - 00.00
div
Kratka video vodstva autora izložbe
U večernjim satima između 18:00 i 00:00 na društvenim mrežama Muzeja (Facebook/Instagram) biti će objavljena kratka video vodstva s autorima izložbe. Predstaviti će nam dijelove izložbe i upoznati nas s istaknutim događajima i akterima Hrvatskog proljeća, s gospodarskom pozadinom, kulturnim događanjima, športskim trenucima, a zatim i sa slomom Hrv. proljeća i represijom koja je uslijedila!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski povijesni muzej