Sažetak programa u Noći muzeja

U duhu slogana pod kojim se održava ovogodišnja Noć muzeja, Hrvatski pomorski muzej Split otvoriti će svoja vrata posjetiteljima i ponuditi stvarne i digitalne sadržaje. Interaktivni ekran realiziran kroz projekt "Prezentacija pomorske baštine kroz nove tehnologije" donosi fotografije, video snimke, tekstove kao i zabavne sadržaje kojima se predstavljaju podmorski lokaliteti Splitsko - dalmatinske županije. Od realnih sadržaja nude se "knjige s mirisom friškine" (otpisani naslovi iz knjižnice za besplatnu podjelu), a posjetitelji će imati prigode vidjeti i opus od 29 ulja na kartonu slikara mariniste Alexandera Kirchera koji će za ovu prigodu iz mraka muzejske čuvaonice preseliti u postav. Popusti na muzejska izdanja!

Program

17.00 - 22.00
div
Prezentacija pomorske baštine kroz nove tehnologije
Interaktivni ekran realiziran kroz projekt "Prezentacija pomorske baštine kroz nove tehnologije" donosi fotografije, video snimke, tekstove kao i zabavne sadržaje kojima se predstavljaju podmorski lokaliteti Splitsko - dalmatinske županije, a publika će ga premijerno koristiti u Noći muzeja 2022. godine.
17.00 - 22.00
div
Knjige s mirisom friškine
U programu "Knjige s mirisom friškine" otpisani naslovi iz knjižnice biti će razmješteni po muzejskom postavu u kašetama za transport svježe ribe te će ih posjetitelji moći besplatno uzeti.
17.00 - 22.00
div
Između mraka i led svjetala - likovni opus Alexandera Kirchera iz čuvaonice Muzeja
Opus od 29 ulja na kartonu slikara mariniste Alexandera Kirchera (1867.-1939.) za ovu prigodu iz mraka muzejske čuvaonice preseliti će u postav. Riječ je o prikazima ratnih brodova svjetskih mornarica s početka 20. stoljeća.

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski pomorski muzej Split