Sažetak programa u Noći muzeja

U skladu s pandemijskim epidemiološkim mjerama Gradski muzej Vinkovci sudjelovati će u 16. Noći Muzeja virtualno.

Virtualni posjetitelji moći će se virtualno prošetati kroz Arheološki i Etnološki stalni postav, kao i kroz izložbu Tehnička zbirka Povijesnog odjela GMVK, prisustvovati online prezentaciji dugo očekivanog i konačno tiskanog Vodiča kroz Arheološki stalni postav koji će osim autora predstaviti i dr. sc. Daria Ložnjak Dizdar viša znanstvena suradnica u Institutu za arheologiju u Zagrebu i Gordan Nuhanović novinar, pisac i putopisac iz Vinkovaca i pogledati odabrane naslove iz donacija knjižne građe u posljednjih 10 godina.

Svi sadržaje biti će dostupni na webu, facebooku, instagramu i youtubeu.

Program

18.00 - 00.00
div
Predstavljanje Vodiča kroz Arheološki stalni postav
Vodič kroz Arheološki stalni postav GMVK donosi pregled nekih od najzanimljivijih i najvažnijih nalaza od neolitika do ranog srednjeg vijeka koji su izloženi u Stalnom postavu koji svjedoče o tisućljetnom kontinuitetu života u Vinkovcima. Osim autora, vodič će predstaviti i dr. sc. Daria Ložnjak Dizdar iz Institutu za arheologiju u Zagrebu i Gordan Nuhanović novinar, pisac i putopisac iz Vinkovaca
00.00 - 00.00
div
Virtualni posjetitelji virtualno posjećuju muzej
Gradski muzej Vinkovci u partnerstvu s Virtualno 360 preko Google Street View platforme predstavlja virtualnu šetnju kroz Arheološki i Etnološki stalni postav i izložbu Tehnička zbirka Povijesnog odjela Gradskog muzeja Vinkovci. Virtualno otkrijte bogatstvo arheologije, tradicije i tehnike, a zatim i dođite i osjetite ga i uživo.
18.00 - 00.00
div
Prezentacija donacija knjižne građe
Već bogata muzejska knjižnica u posljednjih 10 godina primila je donaciju od 3000 jedinica. Neki od donatora su Zlatko Virc, Božidar Ručević te kustosi Gradskog muzeja Vinkovci. Ustanove donatori su Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Muzej za umjetnost i obrt Centar za kulturu Orašje i drugi. Izložba će predstaviti izbor publikacija, sa fotografijama 20 naslovnica.
19.00 - 20.00
div
Muzejske priče
Pripovjedačica priča Elizabeta Alković ispričati će Priču o češlju, jednu od Muzejskih priča Gradskog muzeja Vinkovci u kojima predmeti pričaju o sebi iz njihove perspektive.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Vinkovci