Sažetak programa u Noći muzeja

Ovogodišnju Noć muzeja Gradski muzej Vinkovci počinje u četvrtak 27.01.2022. u 13.00 sati otvorenjem izložbe ''Avari i Slaveni južno od Drave'', zajedničkog projekta Arheološkog muzeja u Zagrebu i Gradskog muzeja Vinkovci. Na samu Noć muzeja, Gradski muzej Vinkovci će na online platformama predstaviti prvu muzejsku slikovnicu Gradskog muzeja Vinkovci naziva ''Muzejske priće i jedna njuška'', kao i katalog izložbe''83. stoljeće Vinkovaca'', nastao povodom 100. godišnjice proglašenja Vinkovaca gradom.
U petak 28.01.2022. ulaz u Gradski muzej Vinkovci je besplatan

Program

13.00 - 15.00
div
Otvorenje izložbe ''Avari i Slaveni južno od Drave''
U četvrtak 27.1. u 13 sati u prostoru za privremene izložbe Gradskog muzeja Vinkovci (prizemlje muzeja) biti će otvorena izložba Avari i Slaveni južno od Drave, zajednički projekt Arheološkog muzeja u Zagrebu i Gradskog muzeja Vinkovci. Otvorenje je planirano samo za medije, a izložba se može posjetiti u redovno radno vrijeme muzeja
18.00 - 00.00
div
Predstavljanje muzejske slikovnice ''Muzejske priče i jedna njuška''
Slikovnica ''Muzejske priče i jedna njuška'', rezultat je suradnje 4 muzejska odjela. Ovo je prva slikovnica Gradskog muzeja Vinkovci i nastala je u sklopu projekta Godine čitanja, a sadrži priče o raznim muzejskim predmetima koje su ispričali za njih odgovorni kustosi, oslikala Ivana Pjevac iz Vinkovaca, a terapijskom psu Belli, čija je voditeljca muzejska pedagoginja Iva Krolo, čitala djeca.
18.00 - 00.00
div
Predstavljanje kataloga izložbe ''83. stoljeće Vinkovaca''
Kataloga ''83. stoljeće Vinkovaca'', još jedan je ploda suradnje više odjela Gradskog muzeja Vinkovci. Katalog na 320 stranica kroz predmete koji se čuvaju u Muzeju, uz fotografije i dokumente, pokazuje razvoj grada i stanovništva u posljednjih 100 godina te predstavlja zanimljiv i vrijedan dokument o razvoju Vinkovaca.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Vinkovci