Sažetak programa u Noći muzeja

STARI GRAD, Šetalište J. J. Strossmayera 1
Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela

PALAČA HERZER, Franjevački trg 10
Stalni postav "Svijet kukaca"

PALAČA SERMAGE, Trg M. Stančića 3
Izložba Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva
Organizatori: Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i GMV.
Srđan Depolo: Večer šansone / koncert

Program

18.00 - 00.00
div
Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela
Postav je od 1925. smješten u Starome gradu, gotičko-renesansnom zdanju, okruženom djelomično očuvanim fortifikacijskim elementima utvrde na vodi, a obuhvaća ambijentalno oblikovane sobe u stilskim razdobljima od renesanse do secesije te posebne cjeline s predmetima iz zbirki cehova, oružja, satova, porculana, modnog tekstila i pribora i dr., koji svjedoče o prošlosti Varaždina.
18.00 - 00.00
div
Stalni postav "Svijet kukaca"
Jedinstven entomološki postav otvoren je 1954. i temelji se na zbirci prof. Franje Košćeca, koja kroz entomološke preparate, modele i fotografije zorno opisuje životni ciklus i staništa kukaca, ističući veliku biološku raznolikost na varaždinskom području, istodobno ukazujući i na potrebu njezina očuvanja; dio postava namijenjen je slijepim i slabovidnim osobama.
18.00 - 00.00
div
Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva
Izložba predstavlja umjetničko stvaralaštvo Miljenka Horvata te rad istaknutog likovnog kritičara Radoslava Putara, obojicu članove Gorgone, protokonceptualne grupe umjetnika i intelektualca koja je u Zagrebu djelovala između 1959. i 1968. godine.
20.00 - 21.00
div
Srđan Depolo: Večer šansone
Palača Sermage / Program: šansone J. Brela, Y. Montanda, G. Becauda, Ch. Treneta, S. Reggianija, u Depolovu vlastitom hrvatskom prepjevu i francuskom originalu, te vlastite skladbe za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Varaždin