Sažetak programa u Noći muzeja

Program Gradskog muzeja Sisak za Noć muzeja 2022. zbog loše epidemiološke situacije kao i smanjenih kapaciteta prostora zbog posljedica potresa odvijat će se putem digitalnih komunikacijskih kanala. Za javnost smo pripremili niz digitalnih sadržaja koji će se izmjenjivati tijekom cijele večeri, od virtualne šetnje izložbenim postavom, radionice, predavanja do kviza, filmoteke i drugo.

Program

18.00 - 01.00
div
Izložba “Ogledalo, ogledalce: Rimski kozmetički pribor iz Siscije” (online)
Virtualna šetnja izložbom „Ogledalo, ogledalce moje: Rimski kozmetički pribor iz Siscije“
18.00 - 19.00
div
Radionica izrade rimske kozmetike (online)
Higijena, njega i briga o izgledu i zdravlju bili jako bitni za stare Rimljane, a njihova praksa izrade kozmetike još i danas je inspiracija i temelj za mnoge tretmane i proizvode. Upravo njihova saznanja i nama su poslužila kao inspiracija za Online radionicu izrade rimske kozmetike gdje smo ih na jedinstven način spojili s suvremenim trendovima.
18.00 - 22.00
div
Nagradni kviz (online)
U Online kvizu svi će imati priliku pokazati koliko dobro poznaju povijest našeg grada, a one koji se pokažu kao vrsni znalci ćemo naravno nagraditi. Tijekom večeri imat ćemo dva kviza, jedan počinje u 18 sati, drugi u 20 sati, a ispuniti se mogu do 22 sata kada ih zatvaramo.
19.00 - 20.30
div
Online filmoteka (HRT-ovi prilozi o baštini Siska, Na tri rijeke, Otvorenje mosta u Sisku)
Od 19 do 20,30 sati opuštamo se uz HRT-ove priloge o baštini Siska, dokumentarni film Na tri rijeke iz 1954. godine te snimak Otvorenja mosta u Sisku (današnjeg Starog mosta) 1934. godine. Nije sadržaj koji se često prikazuje, ali uz dopuštenje i dobru suradnju s HRT-om ovo je izvrsna prilika za pogledati te materijale.
21.00 - 21.45
div
Predavanje/slušaonice na temu koračnice u Sisku i Hrvatskoj (online)
Iz Info-centra industrijske baštine- Holandska kuća u 21 sat nam stiže Predavanje i slušaonica na temu vojne koračnice u Sisku i Hrvatskoj. Vjerujemo kako će biti zanimljivo, stoga ni ovo nikako nemojte propustiti.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Sisak