Sažetak programa u Noći muzeja

Ovogodišnju Noć muzeja posjetitelji mogu provesti s Gradskim muzejom Karlovac u digitalnom svijetu na svim ekranima. Virtualni program Noći muzeja Gradskog muzeja Karlovac će se održati u petak, 29. 1. od 18.00 sati na službenom YouTube kanalu, društvenim mrežama i website-u, a u subotu, 30. i nedjelju, 31. 1. posjetitelji će u Galeriji Vjekoslav Karas moći besplatno razgledali izložbu akademskog slikara Dine Trtovca.

Program

18.00 - 01.00
div
DJELA MARIJE NOVAKOVIĆ- AUTSAJDERSKA UMJETNICA OBOLJELA OD SHIZOFRENIJE | YOUTUBE KANAL
Videom bez zvuka predstavljamo odabrane radove umjetnice Marije Novaković iz privatne zbirke doktora Dražena Neimarevića izložene na izložbi Likovno stvarane izraslo iz boli (21. 10. 2020. – 28. 2. 2021.) u Gradskom muzeju Karlovac. Likovno stvaranje započela je 1936. godine te je prepoznata kao najstarija predstavnica tzv. autsajderske umjetnosti u Hrvatskoj. ( https://youtu.be/qBCEVjzRog8 )
18.00 - 01.00
div
S KUSTOSKOG STOLA U VIRTUALNO | YOUTUBE KANAL
Video prilog produciran za Noć muzeja 2021. koji će gledateljima razotkriti popularne i zanimljive podatke o vrijednim predmetima zbirki i stalnih izložbi Gradskog muzeja Karlovac i Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj, djela s galerijske izložbe akademskog slikara Dine Trtovca te najaviti izložbu povodom obilježavanja 200. godišnjice rođenja Vjekoslava Karasa. ( https://cutt.ly/Rkw7IUp )
18.00 - 01.00
div
online KVIZOM KROZ NOĆ MUZEJA | YOUTUBE I FB
Online kviz znanja za djecu i one koji se tako osjećaju. Pitanja iz povijesti, sadašnjosti i društvenog života grada zainteresirati će igrače i osigurati im dobru zabavu. ( https://cutt.ly/lkw7MLi ) + ( https://www.facebook.com/gradskimuzejkarlovac )
18.00 - 01.00
div
print@home BOJANKA GRADSKOG MUZEJA KARLOVAC | YOUTUBE I FB
Isprintajte bojanku kod kuće i obiteljski se opustite se uz bojanje ilustracija vrijednih predmeta zbirki svih odjela Gradskog muzeja Karlovac. ( https://cutt.ly/nkwNagG ) + ( https://www.facebook.com/gradskimuzejkarlovac )
18.00 - 01.00
div
VIRTUALNI MUZEJ KARLOVAČKE INDUSTRIJE | WEBSITE I YOUTUBE
Virtualni muzej karlovačke industrije (VMKI) je izdanak Gradskog muzeja Karlovac, muzejske ustanove osnovane 1904. godine. VMKI prevladava fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst. ( http://vmki.gmk.hr/Katalog ) + ( https://cutt.ly/bkwNmD0 )
18.00 - 01.00
div
Izložba DINO TRTOVAC: AKVARELI I AKRILICI | GALERIJA VJEKOSLAV KARAS
U subotu, 30. 1. posjetitelji će u Galeriji Vjekoslav Karas od 10.00 do 16.00 sati moći besplatno posjetiti aktualnu izložbu neokrunjenog kralja akvarela i akrilika - akademskog slikara Dine Trtovca. ( https://cutt.ly/0kwN5je )
18.00 - 01.00
div
Izložba DINO TRTOVAC: AKVARELI I AKRILICI | GALERIJA VJEKOSLAV KARAS
U nedjelju, 31. 1. posjetitelji će u Galeriji Vjekoslav Karas od 10.00 do 12.00 sati moći besplatno posjetiti aktualnu izložbu neokrunjenog kralja akvarela i akrilika - akademskog slikara Dine Trtovca. ( https://cutt.ly/0kwN5je )

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Karlovac