Sažetak programa u Noći muzeja

Noć muzeja u Bujama počinje u 18 h kada će vas učenici srednje talijanske škole „Leonardo da Vinci“ voditi u istraživanje skrivenih i nevidljivih mjesta u gradu. U 19:30 će se u Gradskoj galeriji Orsola otvoriti izložba „Digitron utopia“: “Iz današnje perspektive uništene industrije i proizvodnje, teško je zamisliti da je Hrvatska u jednom trenutku bila prva u Europi, i to u tehnološkoj inovaciji koja se rasprostranila nevjerojatnom brzinom. Dogodilo se to 1971. kada je tvrtka iz Buja izbacila prvi europski elektronički džepni kalkulator. Ime te tvrtke, Digitron, u bivšoj je Jugoslaviji postalo eponim za “džepna računala”. Program se nastavlja koncertom bubnjara i skladatelja Alexa Brajkovića, rodom iz Poreča s prebivalištem u Amsterdamu.

Program

18.00 - 19.00
div
Buje: (ne)vidljiv grad
Noć muzeja u Bujama počinje u 18 h kada će vas učenici srednje talijanske škole „Leonardo da Vinci“ voditi u istraživanje skrivenih i nevidljivih mjesta u gradu pod vodstvom profesorice Marine Paoletić. Polazak:Trg Slobode
19.30 - 22.00
div
Otvorenje izložbe "Digitron utopia"
U 19:30 će se u Gradskoj galeriji Orsola otvoriti izložba „Digitron utopija“: “Iz današnje perspektive uništene industrije i proizvodnje, teško je zamisliti da je Hrvatska u jednom trenutku bila prva u Europi, i to u tehnološkoj inovaciji koja se rasprostranila nevjerojatnom brzinom. Dogodilo se to 1971. kada je tvrtka iz Buja izbacila prvi europski elektronički džepni kalkulator.
20.15 - 21.00
div
Alex Brajković - bubnjevi / elektronika / video
Bubnjar, programer i skladatelj. Porečan s prebivalištem u Amsterdamu. U svojem solo audio-vizualnom performansu Alex spaja zvukove glitchane elektronske glazbe s gotovo plesnim ritmovima, ambientalnim texturama i ponekim istarskim folk motivom. Uz pomoć svojih softwarea i akustičnih bubnjeva opremljenih senzorima, Alex je u mogućnosti kontrolirati elektronski sloj glazbe i videa.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej i Galerija Orsola Buje