Sažetak programa u Noći muzeja

Doživite rijeku Krku i njezine znamenitosti u novome svjetlu kroz tri digitalne priče fotografa amatera. Talentirani fotografi amateri bilježili su motive i složili su fascinantne foto-priče koje će se projicirati u zatamnjenoj dvorani s popratnim svjetlosnim efektima raznobojnih lasera, reflektora i led žaruljama što će doprinijeti stvaranju dojama prelaska u sasvim novu virtualnu dimenziju. Bit će to sasvim nov i neponovljiv doživljaj prizora Krke.
Posjetitelji će osim toga imati priliku vijeti Tehno-Meštrovića, fotografirati se s rekvizitima u foto-kutku, doživjeti stare zanate kroz čarobnu škrinju te okusiti razne novije i tradicionalnije zalogajčiće spravljene u kulinarskoj radionici koju će voditi djelatnici NP Krka.

Program

19.00 - 22.00
div
Techno-Meštrović
Stalni postav još je u izradi, no Meštrovićeve skulpture zasjele su na svoje postamente. U muzejskoj noći dvoranu će prožeti tehno ritmovi i preplesti raznobojne mreže svjetlosnih zraka, doslovno, posjetitelji će Meštrovićeva djela imati priliku doživjeti u sasvim novome svjetlu.
19.00 - 22.00
div
Krka u novome svjetlu
Rijeka Krka neiscrpan je izvor inspiracije, svakim danom, svakim godišnjim dobom pruža jedinstvene prizore i neponovljive detalje. Talentirani fotografi amateri bilježili su motive i složili su fascinantne foto-priče kroz koje će svim posjetiteljima dočarati svoje viđenje Krke. Sve će foto-priče biti popraćene svjetlosnim efektima što će omogućiti nesvakidašnji doživljaj.
19.30 - 21.00
div
Šarene sovice
Ekološka svijest je temelj očuvanja prirode i odgovornog ponašanja prema našoj prirodnoj baštini. A ekološka svijest može biti i izvor velike kreativnosti i inspiracije što će se pokazati u radionici u kojoj će djeca izrađivati sove od rola papira, starih papira i novina, praznih staklenki i drugih vrsta ambalaža.
19.00 - 21.00
div
Čarobna škrinja
Čarobna škrinja čuva tajnu starih zanata. Posjetitelji imaju jedinstvenu priliku kroz zabavne i edukativne 3D filmove naučiti sve što ih je zanimalo o kovačima, mlinarima i tkaljama. Suvremene tehnologije živopisno će dočarati ugođaj tradicionalne kovačije i staroga mlina.
19.00 - 22.00
div
Kulinarska radionica u organizaciji NP Krka
Priprema jednostavnih slastica, pravih malih energetskih bombica od domaćih orašoida, suhih smokava i rogača. A na bogatoj trpezi naći će se i pokoji stari recept iz antičkoga Rima u suvremenoj izvedbi.
19.00 - 22.00
div
Foto-kutak
Uspomene su lijepe ali blijede, no fotografije traju vječno – posebno ako postanu objave na Facebook-u. U kutku punom rekvizita svaki posjetitelj će moći testirati svoje fotografske vještine te umješnost slikanja selfija, a nakon toga svima na društvenim mrežama pokazati kakvu su zabavu GMD i JU NP Krka priredili u Drnišu povodom Noći muzeja 2019.
14.00 - 17.30
div
Stari zanati na Slapovima Krke: izlet
U suradnji Gradskog muzeja Drniš, Kninskog muzeja Knin i Muzeja grada Šibenika s JU NP Krka organizira se izlet zainteresiranih građana na Slapove Krke (Skradinski buk) gdje će ih djelatnici NP Krka prigodno dočekati, provesti parkom i prezentirati stare zanate te pokazati izložbu o elektranama.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Drniš