Sažetak programa u Noći muzeja

Ljekarnička baština Zagreba predstavlja neodvojivi dio povijesti i razvoja grada, a ljekarnička ustanova Gradska ljekarna Zagreb nositeljica je slavne tradicije zagrebačkog ljekarništva još od polovice XIV. stoljeća.
U starim sačuvanim zapisima spominje se najstarija sastavnica ustanove - gornjogradska ljekarna u Kamenitoj ulici 9 koja postoji i neprekidno radi od 1355. godine.Zbog sačuvanog originalnog inventara te smještaja tik uz Kamenita vrata ljekarna predstavlja znamenitu zagrebačku kulturnu i turističku atrakciju koja je sastavni dio turističkih obilazaka stare jezgre Zagreba, a posjetiocima ćemo na Noći muzeja odškrinuti vrata mini muzeja ljekarništva koji se nalazi u unutrašnjosti ljekarne.

Program

18.00 - 01.00
div
mini muzej ljekarništva , presjek 5-godišnjeg sudjelovanja GLJZ na Noći muzeja
Uz postav mini muzeja ljekarništva u prostoru nekadašnjeg laboratorija ljekarne Kamenita vrata koja neprekidno radi od 1355. godine i interaktivne radionice izrade ljekovitih pripravaka posjetiocima će se predstaviti prvi izrađeni „zagrebački ljekarnički suvenir“ (grožđana mast u ambalaži s motivom Kamenitih vrata) i promotivni letak „K crnom orlu“.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: GRADSKA LJEKARNA ZAGREB