Sažetak programa u Noći muzeja

Prigodan program povodom Noći Muzeja na temu ‘SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’ uz tematsku likovnu radionicu na kojoj će sudjelovati pojedini učenici, predstavnici škola. Cilj ovoga projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije koje će zajedno s radovima učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok biti prikazano na reprezentativnoj izložbi u 17 sati u Gradskoj galeriji Zabok. Namjera je ujediniti i umrežiti osnovne škole županije u području kreativnih industrija te njihova participacija u aktualnim zbivanjima u kulturi i umjetnosti.
Projekt organizira Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Pučko otvoreno učilište Zabok.

Program

16.00 - 17.00
div
Tematska likovna radionica povodom otvorenja izložbe
Održat će se prigodna tematska likovna radionica povodom otvorenja izložbe, a na koju će biti pozvani učenici kao predstavnici škola koje sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji. Tema radionice, kao i same izložbe bit će "SVEMIR".
17.00 - 22.00
div
SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih
Motiv / poticaj za izradu likovnih radova je SVEMIR. Svemir… u trenutku promišljanja tog pojma mislima se prebacujemo u bajkovite, neslućene, daleke, začudne, zastrašujuće a istovremeno veličanstvene, prostrane, nepoznate i apstraktne daljine… Izvlačimo iz svoje nutrine istraživača i znanstvenika, tog sumnjičavca, maštom prožetog stvaraoca, svjesnog svoje male uloge u veličanstvenom Svijetu.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradska galerija Zabok