Sažetak programa u Noći muzeja

Projekt organizira Pučko otvoreno učilite Zabok u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Izložba učeničkih radova osnovnih škola KZŽ, te ŠUDGOZ-a će se u galeriji projicirati na platno, a preko poveznice, posjetitelji će moći posjetiti izložbu i sa svojih uređaja. Namjera je ujediniti i umrežiti osnovne škole županije u području kreativnih industrija te njihova participacija u aktualnim zbivanjima u kulturi i umjetnosti. Digitalni katalog učeničkih radova i njegova dostupnost na Internetu u ovom kriznom funkcioniranju primjer je komunikacijskog kanala između učenika, mentora i publike. Tematska likovna radionica također će se održati u virtualnom okruženju.

Program

16.00 - 17.30
div
Online likovna radionica LET
Preko Zoom aplikacije za učenike osnovnih škola od 5. - 8. razreda uz sudjelovanje i srednjoškolaca ŠUDIGO-a. Radionica će biti vođena online no sudionici će izrađivati likovne radove u klasičnim likovnom tehnikama. Fotografije nastalih radova također će biti uključene u virtualnu izložbu. Voditeljica likovne radionice - Nikolina Ptičar, prof. likovne kulture
16.30 - 18.00
div
LET u likovnom stvaralaštvu djece i mladih u virtualnom okruženju
Učenički radovi biti će u digitalnom mediju prikazani u galerijskom prostoru. Let je oduvijek očaravao, a čovjekov san o letenju seže daleko. To je san o istraživanju nepoznatog, približavanju nedostižnom, bogovima. Prisutan je u mitu o Dedalu i Ikaru, izumima Leonarda da Vincia i Fausta Vrančića. Taj čovjekov san razvija se i dalje, a čežnja za letom neprestano prelazi granice poznatog.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradska galerija Zabok