Sažetak programa u Noći muzeja

Otvorenje izložbe ISPOD POVRŠINE koja će pružiti jedinstveni uvid u kreativnost i vizualno stvaralaštvo mladih te na taj način obogatiti kulturni život grada i županije. Cjelokupni projekt je svojevrsna platforma za promicanje vizualne kulture i umjetnosti općenito te poticaj za buduću suradnju među nastavnicima u spomenutom području.
Također planiramo tematsku likovnu radionicu i panel raspravu na temu UMJETNOST IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG u uvjetima globalne krize.
Autorica teme: Anuška Alfirević, prof. savjetnica
Organizacijski tim škole: Anuška Alfirević, prof. savjetnica; Carmen Baćura Potočić, prof. savjetnica; Božica Šarić, ravnateljica
Voditeljica Radionice: prof. Nikolina Ptičar
Voditeljica galerije: Bojana Birač, mag. museol.

Program

11.00 - 14.00
div
ISPOD POVRŠINE u likovnom stvaralaštvu djece i mladih
Pučko otvoreno učilište Zabok u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok organizira ovu izložbu. Iako u likovnoj umjetnosti pojam površine često vežemo uz vanjski izgled plohe, vanjski izgled nekog volumena, u ovom kontekstu predstavlja zapravo vanjski sloj našeg identiteta. Istraživši ono što se nalazi „ispod“ zapravo dopiremo do duboke povezanosti čovjeka i prirode.
11.00 - 12.00
div
Likovna radionica
Tema ISPOD POVRŠINE ne ograničava motivom, već inspirira doživljajem. Bilo da se radi o svijetu ispod površine vode ili tla, bilo da interpretira psihološka stanja današnjeg čovjeka ili se bavi povezivanjem čovjeka i prirode. Istražujući svijet ispod površine nanovo spoznajemo da smo i mi mali, ali značajan dio velikog sustava života.
12.00 - 14.00
div
Panel rasprava: UMJETNOST IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG u uvjetima globalne krize
Kako bismo podržali temu ovogodišnje Noći muzeja, organizirat ćemo panel raspravu "UMJETNOST IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG u uvjetima globalne krize". U raspravi će sudjelovati predstavnici škole, Grada Zaboka, KZŽ te voditeljica gradske galerije.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradska galerija Zabok