Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja u Gliptoteci će biti otvorena retrospektivna izložba slikarice Anabel Zanze "Napinjanje teksta" koja će tijekom večeri predstaviti proces nastajanja svojih radova. Biti će otvoreni i stalni postavi Zbirke sadrenih odljeva stećaka te Zbirka medalja i plaketa. U sklopu ovogodišnje teme Noći muzeja "MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST" pripremili smo predstavljanje digitalnih sadržaja Gliptoteke HAZU kroz predavanje, prikaz virtualne izložbe i interaktivna vodstva kroz postav.
U spomen na nedavno preminulog svestranog umjetnika akademika Zlatka Boureka prikazat ćemo dokumentarni film “BOUREK – slika kao film u jednom kadru” redatelja Zorana Peze.

Program

18.00 - 01.00
div
Anabel Zanze : Napinjanje teksta
Anabel Zanze rođena je 1971. godine u Dubrovniku, diplomirala je slikarstvo 1996. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ante Kuduza. Nastupala je u istaknutim hrvatskim muzejima i galerijama moderne i suvremene umjetnosti na samostalnim i skupnim izložbama. Izložba u Gliptoteci prva je njezina retrospektiva čiju autorsku koncepciju potpisuje Sandra Križić Roban.
18.00 - 01.00
div
Stalni postav Zbirke sadrenih odljeva stećaka i Zbirke medalja i plaketa
U stalnom postavu Zbirke sadrenih odljeva stećaka izloženo je 29 eksponata nastalih u razdoblju od XIII. do XVI. st. U Zbirci medalja i plaketa nalaze se većinom radovi hrvatskih umjetnika od XIX. st. do naših dana. Uz radove u trajnom materijalu u Zbirci se nalaze i sadreni modeli za medalje i plakete. Izložen je 171 rad 37 umjetnika.
19.00 - 20.00
div
Predstavljanje digitalnih sadržaja Gliptoteke HAZU
U sklopu ovogodišnje teme Noći muzeja "MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST" pripremili smo predstavljanje digitalnih sadržaja Gliptoteke HAZU kroz predavanje, prikaz virtualne izložbe "Od tvornice do muzeja" i interaktivna vodstva kroz postav Zbirke sadrenih odljeva stećaka.
20.00 - 21.00
div
Radionica slikarice Anabel Zanze: proces umjetničkog stvaranja
U noći muzeja umjetnica Anabel Zanze pred publikom će demonstrirati proces nastajanja svojih slika.
21.00 - 22.00
div
Dokumentarni film: BOUREK – slika kao film u jednom kadru
Dokumentarni film « BOUREK – Slika kao film u jednom kadru» je iscrpni portret Zlatka Boureka - homo universalisa, renomiranog slikara i kipara, vrsnog ilustratora, istaknutog kazališnog scenografa i redatelja, doajena art struje Zagrebačke škole crtanog filma.
18.00 - 01.00
div
Prigodna prodaja publikacija Gliptoteke HAZU
U Noći muzeja posjetitelji će po prigodnim cijenama moći kupiti publikacije Gliptoteke HAZU.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gliptoteka HAZU