Sažetak programa u Noći muzeja

I ove godine Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda otvorit će sva tri svoja prostora
Posjetitelji će u prostoru Galerije Ružić moći pogledati predstavu "Otmica u galeriji" u izvedbu Kazališne družine IBM u sklopu projekta Galerokaz. Slijedi svečano otvorenje izložbe "Gledam dodirom".U kasnijim večernjim satima građani će mogli uživati i u glazbenom programu uz Tina Džeferovića.
Posjetitelji Likovnog salona Vladimir Becić imat će priliku nazočiti otvorenju izložbe akademskog slikara Josipa Alebića, kao i promociji njegover monografije.
U prostoru Spomen- doma Dragutina Tadijanovića organizirana su stručna vodstva i likovna radionica za djecu.

Program

18.00 - 19.00
div
Otmica u galeriji _ Galerija Ružić
Predstava "Otmica u galeriji" dio je projektnih aktivnosti EU projekta Galerokaz, koji provodi Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda u partnerstvu s Kazališnom družinom IBM, Dječjim centrom Logos, udrugom Vilinput i Gradom Slavonskim Brodom. Gledatelji aktivno sudjeluju u ovoj zanimljivoj interaktivnoj predstavi.
20.00 - 21.00
div
Otvorenje izložbe Gledam dodirom_ Galerija Ružić
Inkluzivna izložba „Gledam dodirom“ poziva vas da doživite umjetnost kroz osjet dodira i upoznate likovno stvaralaštvo djece s oštećenjem vida iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ nastalo prema pionirskoj metodi likovnog odgoja prof. Tanje Parlov. Izložba će pružiti pregled likovnog stvaralaštva učenika s oštećenjem vida iz Centra u mediju skulpture, taktilnog crteža i slike.
22.30 - 23.30
div
Tin Džaferović: Jazz performans na kontrabasu_ Galerija Ružić
Brodski kontrabasist koji se usavršavao na prestižnoj akademiji Kunstuniversität Graz , Tin Džaferović, samostalno će nastupiti sa vlastitim skladbama i obradama poznatijih jazz klasika. Mladi jazzist samostalnim, donekle ogoljenim performansom pokazat će svu svestranost kontrabasa, koji je često podcijenjen i sveden na razinu pratećeg instrumenta.
18.00 - 19.00
div
Tadija u stripu- Spomen-dom Dragutina Tadijanovića
Sudionici će izraditi strip pažljivo čitajući tekst pjesme kako bi mogli na maštovit i kreativan način dokumentirati Tadijine stihove te u konačnici slobodno interpretirati pjesmu putem slikovnog izraza. Cilj radionice je na zanimljiv i dinamičan način putem ove vrste medija približiti mlađim uzrastima Tadijinu liriku, ali i bolje ih upoznati s postavom samog Spomen doma.
19.30 - 20.30
div
Stručno vodstvo- Spomen-dom Dragutina Tadijanovića
Stručno vodstvo kroz stalni postav Spomen- doma Dragutina Tadijanovića
19.00 - 22.00
div
Otvorenje izložbe Josipa Alebića "Prizori u krajoliku" i promocija monografije- Likovni salon Vladimir Becić
Izložba akademskog slikara i profesora sarajevske ALU u mirovini Josipa Alebića (1945.) "Prizori u krajoliku" sastoji se od dvadesetak radova u tehnici ulja i crteža na papiru iz nekoliko njegovih ciklusa. Monografiju Josipa Alebića izašlu iz tiska prošle godine, predstaviti će Igor Loinjak, asistent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku .

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda