Sažetak programa u Noći muzeja

17.00 Kino Samobor
Luka i čarobni muzej - animirani, sinkronizirani film

18.00 Mala dvorana Galerije Prica
Sraka – fašnička tiskovina - izložba reprodukcija ostvarena u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor i nakladnikom „Crno na bijelom“
Izložba je otvorena do 6.3.2022.

18.00 – 22.00 Galerija Prica
Zlatko Prica - izložba stalnog postava donacije umjetnina Zlatka Price gradu Samoboru
Hologramska animacija/projekcija djela Zlatka Price

Program

17.00 - 18.23
div
Luka i čarobni muzej
Krenite u avanturu s Lukom i njegovom ekipom u zaboravljene magične muzeje. Luka je pametan, ali previše živahan dječak s jednom ambicijom: završiti posljednju razinu svoje računalne igre. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame-u, njegov odsutan otac gospodin Spejbl će se napokon ponositi njime. Međutim, završetak igrice će biti tek početak jedne velike avanture!
18.00 - 22.00
div
Sraka – fašnička tiskovina
Izložba ostvarena u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor i nakladnikom „Crno na bijelom“ Neizostavni dio poznatog Samoborskog fašnika je jedan satiričan dnevnik koji je počeo izlaziti 1904, godine i do danas, s malim prekidima, izlazi svake godine. U njemu se na satiričan način komentira raznorazna aktualna događanja, od kulture do politike, gdje nitko nije pošteđen humora i ironije.
18.00 - 22.00
div
Zlatko Prica - izložba stalnog postava donacije umjetnina Zlatka Price gradu Samoboru
Galerija Prica utemeljena je na poticaj akademika Zlatka Price koji je velikodušnom gestom donirao Gradu Samoboru dragocjenu zbirku svojih slika i skulptura. Stalni postav Galerije Prica nalazi se na prvom katu zgrade. Izloženo je tridesetak ulja na platnu kao i dvije brončane skulpture akademika Zlatka Price. Djela su prezentirana kronološki i daju jasan pregled umjetničkog razvoja Zlatka Price.
18.00 - 22.00
div
Hologramska animacija/projekcija djela Zlatka Price
Uz pomoć korištenja najnovije tehnologije uspjeli smo približiti posjetiteljima stvaralaštvo Zlatka Price. Preko hologramskog displaya stvara se 3D-iluzija projekcija dvije slike Zlatka Price koji ih pokreće i animira te se na taj način dobiva posve nov pogled na stvaralaštvo Zlatka Price.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Prica