Sažetak programa u Noći muzeja

18 – 22h Izložba
Silvestar Kolbas „Fotokemika“
Mala dvorana Galerije Prica
Izložba je otvorena do 28. 2. 2021.
Ulaz besplatan

19h Predstava
Teatar EXIT „Izložak br. 49“
Galerija Prica
Cijena ulaznice 50 kn
(Karte se mogu kupiti na blagajni Kina Samobor i Ulaznice.hr)

18 – 22h Izložba
Zlatko Prica, izložba stalnog postava donacije umjetnina gradu Samoboru
Galerija Prica
Ulaz besplatan

Program

18.00 - 22.00
div
Soilvestar Kolbas "Fotokemika"
Izložba Silvestra Kolbasa svojevrsni je hommage tvornici fotografskih materijala Fotokemika, nekoć najznačajnijoj fotokemijskoj industriji na prostoru jugoistočne Europe. Na originalnim Fotokemikinim filmovima različite starosti, formata, osjetljivosti i namjena Kolbas bilježi zapuštene i urušene ostatke tvorničkih pogona u Samoboru te zatečene ostatke tvorničkog inventara.
19.00 - 20.00
div
Teatar EXIT "Izložak br. 49"
Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.
18.00 - 22.00
div
Zlatko Prica, izložba stalnog postava donacije umjetnina gradu Samoboru
Galerija Prica utemeljena je na poticaj akademika Zlatka Price koji je velikodušnom gestom donirao Gradu Samoboru dragocjenu zbirku svojih slika i skulptura, kao i fotografije kćerke Vesne Prica. U stalnom postavu izloženo je tridesetak ulja na platnu kao i dvije brončane skulpture akademika Zlatka Price. Djela su prezentirana kronološki i daju jasan pregled umjetničkog razvoja Zlatka Price.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Prica, POU Samobor