Sažetak programa u Noći muzeja

GALERIJA PRICA
17:00 – 00:00h

17:00 – 18:30h Leo da Vinci: Misija Mona Lisa, animirani sinkronizirani film
Kino Samobor

18:00 – 00:00h „Razgovori iz prošlosti" izložba starih razglednica i čestitaka iz zbirke Josipa Horvata, Samoborca i sakupljača starina
Mala dvorana Galerije Prica

18:00 – 00:00h „Zlatko Prica“, izložba stalnog postava, Galerija Prica

18:00 – 21:00h Likovne radionice za djecu, Galerija Prica
- predškolski i školski uzrast - voditeljica Maja Halambek
- školski uzrast – voditeljica Nevenka Miklenić

19:00 – 21:00h "Gauguin: Put na Tahiti", biografski film o slavnom slikaru
Kino Samobor

21:00 – 22:00 Glazbeni program
Mala dvorana Galerije Prica

Program

18.00 - 00.00
div
„Razgovori iz prošlosti" izložba starih razglednica i čestitaka iz zbirke Josipa Horvata, Samoborca i sakupljača starina, Mala dvorana Galerije Prica
U Maloj dvorani Galerije Prica predstaviti ćemo jedan manji dio bogate privatne zbirke privatnog sakupljača i zaljubljenika u starine Samoborca Josipa Horvata. Na izložbi ćemo predstaviti izbor od tisuće vrijednih razglednica i čestitka prve polovice dvadesetog stoljeća. Izložba ostaje otvorena do 12.2.
17.00 - 18.30
div
Leo da Vinci: Misija Mona Lisa, animirani sinkronizirani film, Kino Samobor
Život u gradu Vinciju prolazi mirno: mladi Leo da Vinci radi na novim izumima uz pomoć prijatelja Lorenza dok ih njegova simpatija Lisa promatra i podruguje im se. Jednog dana Lisinu kuću zahvati iznenadni požar te obitelj više ne može plaćati dugove. Da bi spasili Lisu od neželjene udaje za plemića, ekipa se upusti u avanturu pronalaženja blaga i sukoba s piratima uz pomoć Leovih genijalnih izuma
18.00 - 00.00
div
„Zlatko Prica“, izložba stalnog postava donacije umjetnina Zlatka Price gradu Samoboru, Galerija Prica
Izložba stalnog postava Galerije Prica bogata donacija Zlatka Price gradu Samoboru. Postav izložbe je složen kronološki tako da posjetitelji na muzeološki naćin mogu dobiti dobar uvid u umjetničko stvaralaštvo Zlatka Price.
18.00 - 21.00
div
Likovne radionice za djecu - za djecu predškolskog i školskog uzrasta, Galerija Prica
Radionicom za djecu koju smo tematski namijenili djeci predškolskog i školskog uzrasta želimo da im Noć muzeja u Galeriji Prica bude zabavna i edukativna kako bi redovito u budućnosti dolazili ponovo.
18.00 - 21.00
div
Likovne radionice za djecu - školskog uzrasta, Galerija Prica
Likovne radionice u Galeriji Prica su dio programa galerije kojim sustvano želimo razvijati dječji kreativni i edukatini aspekt razvoja.
19.00 - 21.30
div
Gauguin: Put na Tahiti, biografski film, Kino Samobor
Paul Gauguin se osjeća zagušenim atmosferom koja vlada u Parizu tijekom 1891. godine. Sve oko njega doima mu se umjetno i konvencionalno: njemu je potrebna autentičnost kako bi obnovio vlastitu umjetnost. Nakon što ne uspije nagovoriti suprugu Mette i njegovo petero djece da odu s njim u Izgubljeni raj, Gauguin se sam zaputi na Tahiti. Tamo se odluči nastaniti u Mataieri, selu daleko od Papeete.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Prica, POU Samobor