Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja posjetitelji mogu razgledati stalni postav Galerije Meštrović, nekadašnje obiteljske vile Ivana Meštrovića, u kojoj su izložena kipareva remek-djela u mramoru, bronci, drvu i gipsu.
Osim stalnog postava, posjetitelji će ove godine moći vidjeti dvije izložbe. U galerijskom prostoru postavljena je izložba akademske umjetnice Ivane Tkalčić - A(rtificial) I(ntelligence) II u sklopu ovogodišnjeg MEŠTARTA.
U Atelijeru za glinu Galerije Meštrović postavljena je izložba starih fotografija "Asti šta je prije bilo lipo" nastale u suradnji Galerije Meštrović i Turističke zajednice grada Splita. Autorice i organizatorice izložbe su Iris Marinović i Željka Sijerak Radas.

Program

18.00 - 01.00
div
Galerija Meštrović
U Galeriji Meštrović izložena su remek-djela Ivana Meštrovića izvedena u mramoru (Psiha, Kontemplacija), bronci (Daleki akordi, Kiklop, Perzefona, Job), drvu (Žalosni anđeli i Veseli anđeli) i gipsu (Rimska Pietà) kojima su obuhvaćena sva razdoblja umjetnikova bogatog stvaralaštva. Meštrović je gradio po vlastitoj zamisli (1931. – 1939.) kao dom svoje obitelji, ali i prostor za rad i izlaganje.
18.00 - 01.00
div
MEŠTART: Ivana Tkalčić – A(rtificial) I(ntelligence) II
Ovogodišnji MEŠTART bavi se temom umjetne inteligencije. Izložba Ivane Tkalčić - A(rtificial) I(ntelligence) II u fokus stavlja uistinu relevantnu temu suodnosa umjetnosti i moderne tehnologije. U svojim se istraživanjima poslužila open source alatima i platformama. Rezultati su iznenađujući na svim razinama i vizualnim i značenjskim. Autorica projekta i kustosica izložbe; Barbara Vujanović.
18.00 - 01.00
div
Asti šta je prije bilo lipo!
Izložba starih fotografija ASTI, ŠTA JE PRIJE BILO LIPO! nastala je iz suradnje Muzeja Ivana Meštrovića i Turističke zajednice grada Splita, a u sklopu adventskog programa „Zimski akvarel“. Za izložbu su korištene fotografije iz arhiva Muzeja Ivana Meštrovića te fotografije iz obiteljskih albuma građana. Autorice i organizatorice izložbe su Iris Marinović i Željka SIjerak Radas.
19.30 - 20.30
div
Strojno učenje i umjetna inteligencija
U sklopu ovogodišnjeg Meštarta i izložbe Ivane Tkalčić; A(rtificial) I(ntelligence) II - mlada znanstvenica doc.dr.sc. Tea Marasović s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održati će predavanje na temu strojnog učenja i umjetne inteligencije, a u svrhu popularizacije znanosti.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Meštrović