Sažetak programa u Noći muzeja

EKOMUZEJ MEĐIMURJE MALO
Vrijeme događanja: petak, 28. 1. 2022., od 19 do 23 h
Koliko je svjetova Rudolfa Steinera moguće posjetiti? Kamo možemo s beciklinom, a kuda s cipelcugom? Koje blago se nalazi u Riznici Međimurja?
Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja možete saznati ako istražite najsuvremeniji multimedijalni, interaktivni postav na ovim prostorima. Središnji Centar za posjetitelje smješten je u prostorijama Turističke zajednice Međimurske županije i zamišljen je kao „visitor“ centar koji posjetiteljima daje osnovne i najvažnije informacije o Međimurju te ih potiče da istraže kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu na izvornoj lokaciji. Ekomuzej, kroz virtualnu stvarnost, ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja.

Program

19.00 - 20.00
div
Predavanje Historia draconum ili Povijest zmajeva - Kristijan Petrović
Zmajevi su bili prisutni u slavenskoj mitologiji pa se tako i danas još čuti pokoja priča o tim stvorenjima, Međimurje se može pohvaliti po svemu sudeći, najvećim brojem zmajeva koji drijemaju ispod gradova i općina. Zovu ih Pozoji. Maksimalan broj osoba na predavanju je 15 (prijave na petra.tzmz@gmail.com ili 040/310 071). Uz obavezno predočenje Covid potvrde.
19.00 - 23.00
div
ŠETNJA KROZ STALNI POSTAV
Doživite vrhunsku interpretaciju kulturne i prirodne baštine Međimurja. Ekomuzej, kroz virtualnu stvarnost, ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muri, ispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vina, tradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju.

Sadržaj i oblikovanje programa: Ekomuzej Međimurje malo