Sažetak programa u Noći muzeja

Kroz izložbu, predstavljanje kalendara, video mapping izložbu i otvorenje novog djela Ekomuzeja predstaviti ćemo inovacije kroz vrijeme; utjecaj vremena na planirano zastarjevanje tehnologija. Očuvanje tradicija, predmeta i običaja moguća je kad se isti rade za "zauvijek" dok se danas ono što je zastarjelo i razbijeno jednostavno-baca i reciklira kako bi se moglo stvoriti nešto novo.

Program

19.00 - 00.00
div
Otvorenje izložbe Ane Marinović: Linija života, crno-bijele životinje
Životinje medicine (Totem životinje, životinje moći) odgovaraju arhetipskim duhovima vezanim za svaku životinjsku vrstu i oni su nositelji precizne poruke kada se pojavljuju na našem putu: • fizički • u snu • u prikazu
20.00 - 21.00
div
Predstavljanje kalendara i čitanje poezije na aboravljenom vodnjanskom dijalektu
Kalendar Ekomuzeja za 2019. predstavlja ono što je danas ostalo od tradicija; modernu interpretaciju istih. Kalendar prate pjesme na zaboravljenom, vodnjanskom dijalektu autorice Loredane Bogliun koja će iste pročitati za posjetitelje.
21.00 - 00.00
div
Luisina Mellao: Video mapping instalacija
Bivši jugoslavenski ambasador Brščić, Ekomuzeju donirao je dio svoje zbirke predmeta iz vremena koje je proveo kao ambasador u raznim afričkim zemljama. Autorica je oporavila i digitalizirala dio njegove osobne zbirke video zapisa koje su snimane Super 8 kamerama. Video mappingom prikazati će se dnevni život ambasadora i svjedočiti kulturnom naslijeđu Jugoslavije.
21.00 - 00.00
div
Otvorenje novog djela Ekomuzeja
Novi dio zgrade samog Ekomuzeja prvi put će se otvoriti za javnost i prikazati planiranu zastarjelost tehnologije i njen razvoj u svakodnevnom životu.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Ekomuzej Istrian de Dignan