Sažetak programa u Noći muzeja

Edukativna šetnja pod nazivom ˝Bjelovarom, Lovrakovim stazama˝ nastala je povodom novog izdanja Državnog arhiva u Bjelovaru, napravljenog u suradnji s Medicinskom školom u Bjelovaru.
„Bjelovarom, stazama djetinjstva“ tekst je Mate Lovraka u nastavcima, objavljivan je tijekom 1961. i 1962. godine u tjedniku Bjelovarski list. Iako je ovaj znameniti pisac rođen u Velikom Grđevcu te njegova najslavnija djela vežemo u selo, Kraljevsku realnu gimnaziju je pohađao u Bjelovaru. Nakon odlaska u Zagreb često se vraćao u Bjelovar, a posjeti tijekom 1961. i 1962. godine bili su u svrhu prikupljanja materijala za roman „Gimnazijalac“.
Lovrakove bjelovarske staze djetinjstva oživjet ćemo u edukativnoj šetnji gradom.

Program

18.00 - 19.00
div
˝Bjelovarom, Lovrakovim stazama˝ edukativna šetnja
Edukativna šetnja gradom temeljena na pisanim sjećanjima Mate Lovraka. Sastanak šetača biti će kod Gimanzije te će se s voditeljicom prošetati Korzom do Dječjeg odjela bjelovarske knjižnice. Zbog ograničenog broja na 15 šetača, potrebna je prethodna najava putem obrasca https://docs.google.com/forms/d/1Oj51t-nqcNy7Vm7rOrYt-DoraLK-93FoELwPCKw3p0k/prefill ili na broj telefona 043/244-487.
18.00 - 20.00
div
Prigodna prodaja knjiga
Prodaja izdanja Državnog arhiva u Bjelovaru s posebnim naglaskom na knjigu Mate Lovraka ˝Bjelovarom, stazama djetinjstva˝ Na prodaju će biti ponuđen dio otpisanih knjiga iz Specijalne arhivske knjižnice. Knjige će se prodavati po prigodnim cijenama.
18.00 - 20.00
div
Iz Muzeja u Arhiv
Tematskom izložbom Iz Muzeja u Arhiv prošle smo godine proslavili muzejske obljetnice. Ove godine ponovno ju postavljamo za sve one koji su ju propustili jer Državni arhiv u Bjelovaru slavi svoju veliku obljetnicu - 60 godina postojanja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Državni arhiv u Bjelovaru