Sažetak programa u Noći muzeja

Obilježavanje Noći muzeja 2022. u Domu Marina Držića
Dom Marina Držića obilježit će Noć muzeja, 28. siječnja 2022., prigodnim programom. Tema ovogodišnje manifestacije je „Između stvarnog i digitalnog“ i upravo smo tako zamislili naš program, kao spoj virtualnih i stvarnih sadržaja koji će se dijelom održati kroz naše digitalne kanale komuniciranja (mrežna stranica ustanove: www.muzej-marindrzic.eu, društvene mreže: Facebook, Instagram i Youtube kanal), a dijelom u stvarnom vremenu i prostoru i stvarnim posjetiteljima, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Program

12.00 - 13.00
div
Za ugodit zlu bremenu
Online otvorenje izložbe crteža „Za ugodit zlu bremenu“ autorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, koje će se moći pogledati na mrežnim stranicama ustanove (www.muzej-marindrzic.eu), putem društvenih mreža (Facebook, Instagram) i Youtube kanala. Riječ je o crtežima koji su nastali u vrijeme zatvorenosti (lockdown) u proljeće 2020.
16.00 - 22.00
div
Elektronička izdanja svih djela Marina Držića
Bogatstvo sadržaja koje se nudi na mrežnim stranicama Doma Marina Držića, poput elektroničkih izdanja svih djela Marina Držića koja se mogu besplatno preuzeti u različitim formatima (web, pdf i ePub), zatim audio vodiča Doma Marina Držića na hrvatskom jeziku i na engleskom jeziku te digitalnog izdanja Leksikona Marina Držića.
17.00 - 18.30
div
Besplatno tematsko vođenje „Zlatno doba Dubrovnika“
Besplatno tematsko vođenje „Zlatno doba Dubrovnika“ za naše sugrađane i posjetitelje Grada u organizaciji Doma Marina Držića, a pod vodstvom licencirane vodičice Marine Missoni Barišić. Početak ture koja će posjetitelje upoznati sa svakodnevicom „zlatnog doba“ Dubrovnika, ali i detaljima živopisne biografije Marina Držića je na Pilama pored Amerlingove fontane.
18.00 - 22.00
div
Izložba crteža „Za ugodit zlu bremenu“
Izložba crteža „Za ugodit zlu bremenu“ autorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ova izložba je podsjetnik na vrijeme zatvorenosti (lockdown) u proljeće 2020. godine kad je trebalo bit „pacijent i ugodit zlu bremenu, da se pak dobro brijeme uživa“.
19.00 - 22.00
div
Držićeva online stvaraonica
Držićeva online stvaraonica – edukativni likovni materijali za djecu – listići za bojanje vezane uz život i djelo Marina Držića koji će biti dostupni na mrežnim stranicama Doa Marina Držića.
20.00 - 22.00
div
Neka te upitam jednu stvar
Online kviz o poznavanju lika i djela Marina Držića „Neka te upitam jednu stvar“ na hrvatskom i engleskom jeziku. Pozvat ćemo korisnike da od 20.00 sati na mrežnim stranicama Doma Marina Držića provjere svoje znanje o najvećem hrvatskom komediografu, a ako odgovore točno na određeni broj pitanja putem e-maila ćemo im poslati diplomu.
21.00 - 22.00
div
Izdavačka djelatnost Doma Marina Držića
Noć muzeja će biti još jedna prilika da od 21.00 sati online predstavimo bogatu izdavačku djelatnost Doma Marina Držića, koji posljednjih godina predano radi na približavanju Marina Držića široj publici i brendiranju njegova lika i djela među domaćom, ali i stranom populacijom.
18.30 - 19.30
div
Sveti Vlaho i Marin Držić u voljenom Gradu
Polaznici radionice koja traje od 24.1 do 28.1 će se izražavati likovnom grafičkom tehnikom karton tiska. Djeca će sama osmisliti oblike koje će nacrtati na karton, potom ih izrezati, prebojati akrilnim bojama i na kraju otisnuti na bijeli papir čime će kao konačni produkt dobiti grafike. Završni dan radionice s predstavljanjem radova upriličit će se u domu Marina Držića za vrijeme Noći muzeja.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Dom Marina Držića