Sažetak programa u Noći muzeja

Pozivamo vas u naš mali Hlapićev grad tehnologije i inovacija ispunjen zanimljivim sadržajima koje su pripremila naša djeca i odgojitelji.
Prošetajte Šetalištem povijesti tehnologije, u Umjetničkoj ulici razgledajte dječje likovne radove , zatim svratite u Filmsku ulicu i uživajte u kinu. Na Baltazarovom trgu okušajte se u različitim pokusima, a potom krenite u Naselje Nikole Tesle i upoznajte ovog poznatog izumitelja. U Grafoskopskoj ulici sudjelujte u radionici animacijskom svjetiljkom i grafoskopom, a tada predlažemo mali predah i šetnju Alejom hrvatskih izumitelja... Poslije odmora izazov - u Parku animacije pokušajte izraditi svoj animirani film, zatim se spustite do Aleje budućnosti, pa do trga robotike...i naravno to nije sve..

Program

18.00 - 21.00
div
Povijest digitalne i analogne tehnologije
Na Šetalištu povijesti tehnologije pogledajte izložbu dječjih likovnih radova na temu "Portreti poznatih izumitelja i izuma" te izložbu različitih starinskih aparata. kao i povijesni pregled razvoja gramofona, telefona, televizijskih prijemnika...
18.00 - 21.00
div
Suvremeno doba
U umjetničkoj ulici bit će izloženi likovni radovi djece na temu portreta suvremenih inovatora i digitalnih uređaja te izložba različitih eksponata.
18.00 - 21.00
div
Baltazarov trg
Baltazarov trg nudi radionice za djecu na temu pokusa iz energetike ("Kako napraviti bateriju od krumpira?"; "Vibrirajući robot"; "Strujni krug"; "Svjetleći pauci"; "Strujni labirint"; "Automobil na motorni pogon"...) i naravno interaktivni Baltazarov stroj!!
18.00 - 21.00
div
Priča o Nikoli Tesli
U Vrtićkoj knjižnici djeca će moći uživati u dramatiziranoj priči o našem slavnom Nikoli Tesli.
18.00 - 21.00
div
Teslin kutak
U " Naselju Nikole Tesle" možete pogledati izložbu likovnih radova i eksponata vezanih uz Nikolu Teslu kao i istraživati magnetizam.
18.00 - 21.00
div
Festival animiranog filma
U Filmskoj ulici posjetitelji će moći uživati u Festivalu animiranih filmova koje su snimila djeca te se upoznati s nastankom animiranog filma.
18.00 - 21.00
div
Planetarij
U Mjesečevom prolazu smješten je pravi mali planetarij u kojem za trenutak možemo preseliti u svemirska prostranstva.
18.00 - 21.00
div
Linija, oblik, pokret
U Grafoskopskoj ulici za djecu, i sve koji se tako osjećaju, organizirana je kreativna radionica u kojoj će djeca upoznati grafoskop i animacijsku lampu te pomoću njih stvarati kratke animacije i projekcije.
18.00 - 21.00
div
Aleja hrvatskih izumitelja
U Aleji hrvatskih izumitelja postavljena je izložba "Strojeva budućnosti" izuma nastalih u dječjoj mašti. Ovdje možete naučiti i ponešto o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima koji su promijenili svijet.
18.00 - 21.00
div
Studio animiranog filma
U Parku animacije postavljamo pred vas izazov kroz radionicu u kojoj se možete okušati u snimanju svog prvog animiranog filma.
18.00 - 21.00
div
Transformacija zvuka
Transformatorski odvojak vodi vas u svijet transformacije zvuka. Iskušajte kako vaš glas zvuči drugačije...
18.00 - 21.00
div
Robotika
Na Trgu robotike sudjelujte u prezentaciji i izložbi vezanoj uz robotiku koju su za naše posjetitelje pripremili naši dragi gosti iz Osnovne škole "Brestje".
18.00 - 21.00
div
Foto uspomene
Na samom izlazu iz našeg Hlapićevog grada tehnologije i inovacija snimite fotografiju za uspomenu na Noć muzeja 2019. u Dječjem vrtiću "Šegrt Hlapić" i na trenutak postanite slavni izumitelj.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: DJEČJI VRTIĆ “ŠEGRT HLAPIĆ”