Sažetak programa u Noći muzeja

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke uključuje se u obilježavanje 16. Noći muzeja!
Godina iza nas, ali i početak tekuće godine postavili su nove izazove i pred naš bajkoviti svijet te tako dodatno istaknuli ulogu koju i naša ustanova ima u uvjetima krize.
Stoga ćemo kroz ovogodišnji program prvo predstaviti Bazu bajki: digitalnu platformu Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, a potom i online izložbu Junaci (i antijunaci) iz davnine. Navedeni sadržaji istaknut će važnost primjene novih medija u uvjetima krize, ali i važnu ulogu nešto tradicionalnijih bajki koje nas i u uvjetima krize podsjećaju na životne vrijednosti i nadu u sretan kraj!

Program

18.30 - 19.00
div
Predstavljanje Baze bajki
Baza bajki projekt je koji je pokrenut u sklopu internetske stranice Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Riječ je o jedinstvenoj digitalnoj bazi podataka o bajkama i bajkopiscima. Posebna uloga ove baze istaknula se upravo uslijed krize nastale epidemijom virusa COVID-19 zahvaljujući dostupnosti različitih sadržaja iz udobnosti vlastita doma - odakle možete pratiti i ovaj videozapis!
19.30 - 20.30
div
Junaci (i antijunaci) iz davnine
Razdoblja kriza unatoč svim nedaćama bude i ono najbolje u nama. Upravo su junaci ta svijetla strana krize, a istu ulogu imaju i u bajkama. Junaci iz Priča iz davnine naše Ivane Brlić-Mažuranić pravo su oličenje vrlina i pozitivnih karakteristika, stoga ih kao poticaj i dobar primjer s ponosom predstavljamo kroz ovu jedinstvenu digitalnu izložbu! https://www.artsteps.com/view/6011a6997ca20a1e90715

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke