Sažetak programa u Noći muzeja

Memorijalna zbirka Jozo Kljaković u suradnji sa Plesnim studiom „Svjetlost u pokretu“ osmislila je dramsko-plesni multimedijalni, interdisciplinarni performans nadahnut djelom i likom Joze Kljakovića. Multidisciplinarnim sagledavanjem problematike društva i pojedinca te promjenama nametnutog načina življenja, plesnim motivom osjeta nelagode u vlastitioj koži propituje se položaj darovitih ljudi u društvu. Ovim programom želimo na jedan pomalo neuobičajen način interpretirati likovno i literarno stvaralaštvo Joze Kljakovića kroz medij suvremenog pokreta i filma. Kroz pokret plesačice interpretirao bi se značaj i težina riječi i misli Joze Kljakovića uz glazbu skladanu za performans Anite Andreis.

Program

20.00 - 22.00
div
Dramsko-plesni performans:Et maxime perfectum, posvećen životu i djelu Joze Kljakovića
Memorijalna zbirka Jozo Kljaković u suradnji sa Plesnim studiom „Svjetlost u pokretu“ osmislila je dramsko-plesni multimedijalni, interdisciplinarni performans nadahnut djelom i likom Joze Kljakovića. Multidisciplinarnim sagledavanjem problematike društva i pojedinca te promjenama nametnutog načina življenja, plesnim motivom osjeta nelagode u vlastitioj koži propituje se položaj darovitih ljudi.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za likovni odgoj Grada Zagreba, Samostalna zbirka Memorijalna zbirka Jozo Kljaković