Sažetak programa u Noći muzeja

Uz stalna stručna vodstva kroz aktualne izložbe u 18:30 otvaramo izložbu "S DRUŠTVOM DO MUZEJA. Uz 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi" kojom se naglašava važnost dugogodišnjeg rada građana okupljenih u Društvo prijatelja muzeja Čazma koji su zaslužni da ustanova muzeja, čiji rad ovom izložbom predstavljamo, i danas postoji i uspješno djeluje. Izložbom su predstavljena i 63 reprezentativna predmeta iz 22 muzejske zbirke čazmanskog muzeja. Popratni glazbeno-scenski program u okviru kojeg nastupaju KUD „Sloga“ iz Miklouša te KUD „Graničar“ iz Čazme prikazuje dio nematerijalne kulturne baštine (pjesme, plesove i običaje Moslavine oko Čazme).

Program

18.00 - 00.00
div
Stručno vodstvo kroz aktualne izložbene postave
Stručna vodstva 18:00-19:00h te 21:00-23:30. Izložbe: "Sretan Božić i nova godina", "Veliki umjetnici u malome gradu", "S društvom do muzeja. Uz 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi".
18.30 - 19.00
div
Otvorenje izložbe "S DRUŠTVOM DO MUZEJA. Uz 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi (1957.-2020.)"
Izložbom se naglašava važnost dugogodišnjeg rada građana okupljenih u Društvo prijatelja muzeja Čazma koji su zaslužni da ustanova muzeja, čiji rad ovom izložbom predstavljamo, i danas postoji i uspješno djeluje. Izložbom su predstavljena i 63 reprezentativna predmeta iz 22 muzejske zbirke čazmanskog muzeja.
19.00 - 20.30
div
Koncert KUD-a "Graničar" Čazma i KUD-a "Sloga" Miklouš
Popratni glazbeno-scenski program prikazuje dio nematerijalne kulturne baštine (pjesme, plesove i običaje Moslavine oko Čazme). Nastupaju KUD „Sloga“ iz Miklouša te KUD „Graničar“ iz Čazme.

Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma