Sažetak programa u Noći muzeja

17. Noć muzeja, održat će se 28. siječnja 2022. godine u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine. Krajem 2021. godine u Arheološkom muzeju Osijek otvorena je izložba BATINA – TISUĆLJETNI SVJETIONIK NA DUNAVU. Ovom prilikom posjetiteljima će putem društvenih mreža i digitalnih kanala komuniciranja biti omogućeno da dožive izložbu u virtualnom svijetu, a nakon pregledane izložbe da i zaigraju nagradne igre posebno pripremljene za Noć muzeja i osvoje nagrade.

Program

18.00 - 23.00
div
Virtualna izložba "Batina - tisućljetni svjetionik na Dunavu"
Virtualna izložba "Batina - tisućljetni svjetionik na Dunavu" je interaktivna i multimedijalna online verzija istoimene izložbe Arheološkog Muzeja Osijek. Izložba će biti izrađena na osnovi specijalističkih digitalnih snimanja u 360° te će biti prilagođena za prikaz na osobnim računalima, tabletima, mobilnim uređajima, ali i VR uređajima za prikaz proširene stvarnosti.
18.00 - 23.00
div
Memory igra "Batina - tisućljetni svjetionik na Dunavu"
Na krajnjem sjeveroistočnom završetku Banskoga brda, gdje se ono susreće s Dunavom, smješteno je jedno od najistaknutijih europskih arheoloških nalazišta – ono u BATINI. Brojni arheološki nalazi potaknuli su nas da vam pripremimo jednu NAGRADNU IGRU, u kojoj u najkraćem vremenu morate spojiti iste kartice.
18.00 - 23.00
div
Digitalni kviz "Batina - tisućljetni svjetionik na Dunavu"
Na krajnjem sjeveroistočnom završetku Banskoga brda, gdje se ono susreće s Dunavom, smješteno je jedno od najistaknutijih europskih arheoloških nalazišta – ono u BATINI. Brojni arheološki nalazi potaknuli su nas da vam pripremimo jednu NAGRADNU IGRU/KVIZ, u kojem je samo jedan odgovor točan. Nakon odgledane virtualne šetnje pokušajte na sva pitanja odgovoriti točnim odgovorom u najkraćem vremenu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Arheološki muzej Osijek