Sažetak programa u Noći muzeja

Šesnaesta Noć muzeja održat će se 29. siječnja 2021. od 18.-01. sati iza ponoći, a Arheološki muzej Osijek će sukladno epidemiološkim uvjetima svoj program preseliti na otvoreni prostor osječke tvrđe i Trga Sv. Trojstva. U suradnji s Fotoart studiom na LED ekranima veličine 2×2 metra i uz posebno osvijetljene posjetitelji će u Noći muzeja moći doživjeti djelić muzejskog rada u razdoblju lockdowna.Iako je u 2020. godini cijeli svijet stao zbog pandemije korona virusa, a muzeji su svoj sadržaj morali prilagoditi epidemiološkim uvjetima pa su se tako programi većinom održavali putem digitalnih medija i interneta, neke djelatnosti muzeja poput arheoloških iskopavanja i pripremanja izložbi i dalje su se odvijale pomalo skrivene od šire publike.

Program

19.00 - 00.00
div
Aktivnost muzeja u 2020. godini
Tijekom 2020. godine Arheološki muzej Osijek nastavio je sa sustavnim i zaštitnim arheološkim istraživanjima te će Vam u Noći muzeja pokazati što se sve istraživalo i pronašlo na lokalitetima Beli manastir – Staro selo, Ružica – grad, Kotlina i Kneževi vinogradi, a podsjetiti ćemo Vas i na istraživanja lokaliteta Kaptol – Stari grad, Ivankovo i Đakovo – dvorište nadbiskupskog dvora.
19.00 - 00.00
div
Batina – tisućljetni svjetionik na Dunavu
Iako planirana za 2020. godinu, izložba „Batina – tisućljetni svjetionik na Dunavu“ biti će otvorena 2021. godine, a ovom prilikom pokazati ćemo Vam djelić onoga što Vas očekuje na izložbi koja će nadamo se uskoro zasjati punim sjajem.

Sadržaj i oblikovanje programa: Arheološki muzej Osijek