Sažetak programa u Noći muzeja

Kao i prošle godine, i ove smo se odlučili za veliku studentsku izložbu, u dogovoru s profesorima bit će otključane radionice i učionice stakla, mozaika, keramike a posjetitelji će se moći okušati u crtanju u suradnji sa studentima. Posjetitelji će moći dobiti uvid u korištenje tehnologije i vještine (tehnike) koje se rabe na akademiji.

Program

18.00 - 20.30
div
Noć muzeja 2019.
Nakon otvorenja ovogodišnje Noći muzeja na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci sa početkom u 18.00 sati, posjetiteljima će biti omogućeno slobodno kretanje glavnim hodnicima katedara akademije kako bi pogledali studentsku izložbu.
20.30 - 21.00
div
Otvorenje prostora/radionica na Akademiji u kojima studenti borave
Posjetitelji će moći posjetiti neke od prostorija u kojima studenti svakodnevno borave koristeći te prostore za rad. uz stručno vodstvo profesora, posjetitelji će dobiti bolji uvid u vještine i tehnologije koje koristimo za rad na Akademiji.
21.00 - 22.00
div
Predavanje samostalnog umjetnika i vanjskog umjetničkog suradnika Roberta Mijalića o staklu
Pri sredini večeri, u 21.00 sat će za posjetitelje i studente biti održano predavanje samostalnog umjetnika i vanjskog umjetničkog suradnika Roberta Mijalića o vještinama (tehnikama) obrade stakla koje studenti koriste na izbornom kolegiju stakla i o povijesti i tehnološkom napretku proizvodnje i izrade stakla.
22.30 - 23.00
div
Predavanje studentice i kolegice o njenom radu na 3D printeru
U 22.30 sata posjetitelji će moći prisustvovati predavanju kolegice i studentice kiparstva o tome na koji način koristi 3D printer, kako 3D printer funkcionira i kako 3D printer može unaprijediti današnju umjetnost. Prema kraju večeri u 23.00 sata posjetitelji će imati priliku družiti se sa studentima i sudjelovati u zajedničkom crtanju. Noć muzeja završava u 01.00 sat iza ponoći.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci