Zavičajni muzej Buzet

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Okruglim stolom na temu “Počeci automobilizma u Buzetu”, Zavičajni muzej Pučkog otvorenog učilišta “Augustin Vivoda” uključit će se u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja koju Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, organizira trinaestu godinu za redom u petak 26. siječnja. Ovogodišnja Noć muzeja koncipirana je kao dinamična manifestacija, a diljem Hrvatske održat će se pod naslovom i olimpijskim geslom Muzeji i sport.

Program u Zavičajnom muzeju Buzeta počinje u 18 sati, a na okruglom stolu u 18.30 do 20.30 sati sudjelovat će prva generacija automobilista iz Buzeta iz kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, primjerice Serđo Šverko, Zvjezdan Nežić, tadašnji predsjednik Auto moto društva Buzet Milenko Nikolić. Pripremljena je projekcija fotografija na temu automobilizma i auto utrka u Buzetu kao i kraćeg filmskog zapisa s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a u 21 sat započinje koncert kvarteta On air.

Zavičajni muzej Buzet - PROGRAM


18:00 - 18:30
Piće dobrodošlice / DRUŽENJE

18:30 - 20:30
Počeci automobilizma u Buzetu / PREDSTAVLJANJE

U Noći muzeja očekuje nas zanimljiva tema o počecima i prvim uspjesima automobilskog sporta u Buzetu. Uz razgovore s dragim gostima, sudionicima događanja u 60-im i 70-im godinama prošloga stoljeća, bit će organizirana i projekcija fotografija, te kratak film - sve na temu automobilizma u Buzetu, čije su ime tadašnji natjecatelji i članovi Auto moto društva Buzet pronijeli širom bivše države.

21:00 - 00:30
Kvartet "On Air" / KONCERT

Ivana Nemarnik, Siniša Nemarnik, David Blažević i Eric Vojak

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Buzet

Zavičajni muzej Buzet

Ulica rašporskih kapetana 5

Buzet

Istarska

18:00 - 01:00h

091 8888 127

muzej@poubuzet.hr

20