Zagrebački holding

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Zagrebački holding uključio se i ove godine u manifestaciju Noć muzeja organizacijom velike izložbe na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7A. Na gotovo 3.000 četvornih metara prostora izložbom starih fotografija te vrijednih predmeta iz povijesti Zagreba, predstavit ćemo povijest naših djelatnosti koja seže čak do 14. stoljeća. A kako je tema ovogodišnje manifestacije sport, izložbom Zagrebačke športske priče predstavit ćemo i tradiciju sportskog djelovanja naših zaposlenika dugu gotovo jedno stoljeće.

Naš najdugovječniji sportski klub NK ZET osnovan je 15. rujna 1927. godine ujedno je i jedan od najstarijih zagrebačkih i hrvatskih nogometnih klubova. U sklopu ZET razvili su se i ostali sportovi. Prva šahovska ploča postavljena je 1931. godine, kuglački klub osnovan je 1936. godine, stoni tenis igra se od 1952. godine kada je osnovana i streljačka družina.

U doba dok su igrali za Dinamo, Snješko Cerin i Tomislav Mlinarić bili su zaposlenici naše Čistoće. Uz veliki, u Čistoći se igrao i mali nogomet čiji je tim uspješne nastupe diljem bivše države, a jedan od najdražih turnira im je bio onaj u Kutiji šibica gdje su ostvarili zapažene rezultate. Spomenimo još Gorana Mijićam, juniorski baseball prvak Jugoslavije ’89 (Omladinski baseball klub Središće), Vjekoslava Javorića prvaka Hrvatske u karateu (seniori) 5 godina za redom, ’82.-’88. te atletičara Dražena Dinjara koji je u 20 godina bavljenja trčanjem osvojio 23 medalje na državnim prvenstvima od toga 8 zlatnih. Također je 6 puta bio prvak Hrvatske u duatlonu

Organizirani sportski život u našem Vodoopskrbi i odvodnji počeo je krajem 40-tih godina prošlog stoljeća. Djelovale su sekcije kuglanja, stolnog tenisa, malog nogometa, šaha, lova i ribolova, atletike, kao i auto škola. Od 1952.godine organizira se tradicionalni turnir Vodovoda. Tijekom godina turnir je sve više napredovao, a organizaciju turnira SOKAZ je preuzeo 1981.godine, i uspješno ga organizira do današnjih dana ali sada kao Memorijalni turnir Velimira Gospodnetića, jednog od organizatora igranja stolnog tenisa u našem Društvu. Turnir Vodovoda odigrao je značajnu ulogu u razvoju stolnog tenisa u Zagrebu i Hrvatskoj. Kroz turnir je tijekom godina prodefiliralo više od 15.000 igrača i igračica svih dobnih kategorija. Nema nijednog poznatijeg stolnotenisača u Hrvatskoj koji barem jedanput nije nastupio na turniru – Antun Tova Stipančić, Dragutin Šurbek, Zoran Primorac, Andrej Gaćina, Branka Batinić, Tamara Boroš, Sandra Paović.

Zajedno sa sportskim savezima i klubovima, našim partnerima u organizaciji ovogodišnje izložbe, ispričat ćemo povijest najpoznatijih zagrebačkih sportskih događanja koje tradicionalno podupiremo te početke nastanka nekih sportova u Zagrebu.

HAŠK Mladost predstavit će 115 godina akademskom športa u Zagrebu te neke od najtrofejnijih sportova sastavnica Saveza. Hrvatski akademski streljački klub Mladost i g. Ante Špirelja postavit će pravu streljanu u sklopu koje će predstaviti 230 godina streljaštva u Zagrebu.

Najpoznatija i najdugovječnija međunarodna sportska natjecanja, Memorijal Borisa Hanžekovića i Zlatnu piruetu predstavit će Atletski klub Dinamo Zrinjevac i Hrvatski klizački savez, dok je Hrvatski skijaški savez za predstavljanje Snow Queen Trophy – Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu osigurao pravu krunu snježne kraljice i kralja.

Auto klub INA DELTA u sklopu predstavljanja povijesti INA DELTA RALLY-a izložit će BMW 1600, pobjednika 1.delta TLX rally 1974. dok će Hrvatski oldtajmer savez izložiti oldtajmer vozila. Bit će tu i Rukometni klub Zagreb, jedan od najstarijih i najuspješnijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj, osnovan daleke 1922. godine. Sa čak 60 osvojenih velikih trofeja u svojoj povijesti, najtrofejniji je hrvatski rukometni i sportski klub općenito.

U suradnji s partnerima za posjetitelje smo pripremili bogat interaktivni program. Posjetitelji će se moći okušati u mačevanju, streljaštvu, dizanju utega, stolnom tenisu, šahu, kineskom boksu i taekwondou te ultimate frizbiju i disc golfu, a moći će odvoziti i mini auto rally.

Uz sad već tradicionalno druženje s nažigačem s Gornjeg Grada, topnikom s Kule Lotrščak i A.G. Matošem na njegovoj klupi, posjetitelji će se tijekom trajanja izložbe moći družiti s legendarnim sportašima te aktualnim sportskim zvijezdama.

Svojim dolaskom na izložbu Zagrebačke športske priče počastit će nas Dragutin Šurbek, Gordan Kožulj, Marija Anzulović, Juraj Šebalj, Saša Špirelja, Ratko Štritof, Nikoca Gulin, naši poznati atletičari Goran Grd, Tomislav Kašnar, Anita Miletić, Srećko Opašić, Nele Pešić, Damjan Sedić, Ivona Jerković, Andrija Žižić i brojni drugi aktivni sportaši i treneri. Uz njihovo mentorstvo posjetitelji će se moći boriti za vrijedne nagrade u Holdingovoj sportijadi i Višeboju.

PRIJEVOZ I PARKIRANJE

Do naše izložbe vozit će izvanredna autobusna linija Trg Mažuranića – Muzej suvremene umjetnosti – Zagrebački velesajam, koja će kretati s Mažuranca svaki puni sat, počevši od 18 pa do 24 sata. Autobusi će sa Zagrebačkog velesajma kretati u razmaku od sat vremena s prvim polaskom u 18:30 sati te zadnjim polaskom u 0:30 sati.

Pozivamo sve, a osobit se nadamo i veselimo djeci, da nas posjete u Noći muzeja na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7A i dobro se zabave uz sportsko druženje od 18 do 1 sat iza ponoći.

Ulaz je slobodan!

Zagrebački holding - PROGRAM


19:00, 20:00, 22:00, 23:00 - 24:00
HOLDINGOVA SPORTIJADA / ZABAVNI PROGRAM

Zabavno sportsko natjecanje za posjetitelje održat će se u 19, 20, 22, 23 i 24 sata. U svakom krugu se natječu 4 tima po 4 igrača u 4 igre: štafeta, skijanje, slagalica i vaterpolo. Timove vode mentori – sportske legende, aktivni sportaši i treneri. Natjecatelji će dobiti majice te osvajaju medalje. Pokrovitelji: Hrvatski skijaški savez osigurao je za pobjedničke timove u igri skijanje Cro Ski sportske torbe i ruksake, Atletski klub Dinamo Zrinjevac osigurao je za pobjedničke timove u igri štafeta sportske majice, Također, pobjednički tom u prvom krugu natjecanja osvojit će majice Plivačkog kluba Orka i mjesečne treninge u PK Orka na lokaciji po izboru (bazen Jelkovec, Svetice, Iver). Nagrade će osobno uručiti Gordan Kožulj, bivši hrvatski plivač koji je u svojoj sportskoj karijeri postigao niz vrhunskih sportskih rezultata a bit će i mentor jednom timu u prvom krugu natjecanja u 19 sati.

21:00 - 22:00
VIŠEBOJ / ZABAVNI PROGRAM

Posebno natjecanje koje započinje u 21 sat u kojem natjecatelji skupljaju bodove te osvajaju nagrade, ovisno o postignutom rezultatu. Igre su: kviz znanja, utrka s automobilskim gumama, disc golf, Zoro, igra „30 sekundi“ i hula-hop. Nagrade osiguravaju sportski savezi/klubovi i sponzori Reebok, Sport Vision, Car fleet management d.o.o., Karting Arena i Escaperoom Arena

18:00 - 01:00
MINI AUTO RALLY / ZABAVNI PROGRAM

Zabavno natjecanje u vožnji autića na daljinsko upravljanje, koje organiziraju podružnice Zagrebačke ceste i Zagrebparking. Na pisti dugoj oko 19 metara, svi zainteresirani, prvenstveno djeca i mladi, imat će priliku voziti krugove autićima na daljinsko upravljanje. Njihov glavni zadatak bit će, nakon odvoženih nekoliko krugova, parkirati se na iscrtana parkirališna mjesta.

18:00 - 01:00
GASTRO PONUDA / OSTALO

I ove godine smo za posjetitelje osigurali gastro ponudu koju pripremaju kuhari hotela Tomislavov dom. Uz specijalitete domaće kuhinje - sarmu (30 kn), grah s kobasicom (35 kn), zapečene zagorske štrukle (30 kn) i razne savijače (porcija 15 kn) te razna pića, u ponudi je i hot dog (14 kn) te sljemenski sendvič (20 kn - pečenice/roštiljke s kiselim zeljem u tamnom pecivu).

22:40 I 23:40 -
Scenski prikaz mačevalačkog dvoboja / ZABAVNI PROGRAM

Mačevalački savez Zagreba organizira vrlo atraktivan scenski prikaz mačevalačkog dvoboja uz glazbenu pratnju,

18:00 - 01:00
Dječja igra "Dolački koki" / ZABAVNI PROGRAM

Prezentacija nove dječje igre "Dolački koki", koja je zajednički projekt Zagrebačkog holdinga, podružnice Tržnice Zagreb te Hrvatskog liječničkog zbora i njihovog javnozdravstvenog programa PETICA – igrom do zdravlja. Igrom se želi potaknuti djecu na usvajanje zdravih životnih navika na zabavan način. Natjecatelji će moći osvojiti vlastiti primjerak zabavne igre.

Sadržaj i oblikovanje programa: Zagrebački holding

Zagrebački holding

Avenija Dubrovnik 15

Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

01/6420-012

marketing@zgh.hr

4250