Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik - PROGRAM


19:00 - 00:00 h
DU Rock parada / GLAZBENI PROGRAM

U Noći muzeja u sklopu Feste 2017 Dubrovnik čeka nas još jedan tradicionalni koncert - DU Rock parada! I ove godine dubrovački rockeri izvest će svoje autorske pjesme i predstavit se domaćoj publici. Nastupaju: DaRiva Valetudo Ad Libidum Embassy 516 Didak Lazzarin Material Damage Mystica Banditen Strasse Lapadske Tratinčice Mihael Štaka i Vjetrovi s Dinare

20:00 - 21:00 h
Izložba STALNI POSTAV (izabrana djela iz fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik) / STRUČNO VODSTVO

Posjetitelji će se imati priliku, uz stručno kustosko vodstvo pobliže upoznati sa izložbom STALNI POSTAV u kojemu se nalaze pomno izabrana djela iz fundusa Umjetničke galerije Dubrovnik, a koja se nalazi se na prvom katu Umjetničke galerije Dubrovnik.

18:00 - 01:00 h
„GRANICE UMA“ FRANCISA BACONA / IZLOŽBA

Francis Bacon, jedan od najistaknutijih umjetnika modernog i suvremenog europskog slikarstva, prvi je put velikom izložbom crteža pastelom, olovkom i kolažima predstavljen hrvatskoj javnosti u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i to jedinstvenom izložbom iz zbirke Ravarino naziva Granice uma. Rođen u Dublinu 1909., Francis Bacon je istaknuo sve nedosljednosti svoga vremena kroz svoje slike. Francis je imao težak odnos s ocem, ratnim veteranom i trenerom trkaćih konja koji nije mogao podnijeti slabost i homoseksualnost svoga sina. Otuđen od svoje obitelji zbog svoje različitosti, 1926. Bacon se preselio u London, počeo je čitati djela njemačkog filozofa Friedericha Nietzschea i postao dizajner interijera i namještaja. Postao je jedan od najcjenjenijih slikara 20. stoljeća: usmjerio je svoje istraživanje o ljudskom stanju kao metaforu života, iskrivljujući slike stvarnosti u potrazi za istinom koja se krije iza vanjskog izgleda.

Sadržaj i oblikovanje programa: Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Frana Supila 23

Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska

18:00 - 01:00h

020/426-590

press@ugdubrovnik.hr

1750