Sveučilišna knjižnica u Splitu

Sveučilišna knjižnica u Splitu - PROGRAM


18:00 - 23:30 h
Sveučilišna knjižnica u Splitu (SKS)/ "Pismo moja hrli tamo … "(izbor građe iz Arhiva don Ante Petravića)– Odjel specijalnih zbirki (etaža -2) / IZLOŽBA

Uz stručno vođenje moći će se razgledati, između ostalog, rukopis Sbirke Hrvatskih narodnih pjesama pjevanih po Hvarskom otoku iz Arhiva don Ante Petravića. Rukopis sadrži narodne pjesme kazivača i kazivačica koje je sakupio Luka Bervaldi Lučić u 19. stoljeću. Osobita mu je vrijednost što potvrđuje odnos narodne lirike prema umjetničkoj, trubadurskoj i romanskoj kulturu na otoku Hvaru. Pjesmu Široka kontrado kazivača Bervaldia Lucića zapisao je Vladoje Bersa, a obradio Ljubo Stipišić.

19:00 - h
"Pismo Moja hrli tamo" – nastup muške klape Podvorje /Odjel specijalnih zbirki / GLAZBENI PROGRAM

Nastup muške klape Podvorje iz Kaštel Sućurca (a capella izvedba nekih od pjesama zabilježenih u rukopisu) na Odjelu specijalnih zbirki.

18:00 - 23:30 h
Sveučilišna galerija" Vasko Lipovac"/ sjeverni toranj Sveučilišne knjižnice u Splitu / IZLOŽBA

Uz stručno vodstvo posjetitelji će moći razgledati izložbe: Izložba "Splitski Val" (donja etaža galerije) kao i stalni postav Vaska Lipovca (gornja etaža galerije) Izložba 'Splitski Val' problematizira prisutnost djela Vaska Lipovca u Splitu. Posjetitelji će moći pogledati taktilne grafike Danijele Šušak, animirani film „Biciklisti“ Veljka Popovića, zajedno sa skicom scenarija, kao interpretaciju Vaskovih motiva Marka Žaje. Pod mentorstvom Tadeja Glažara predstavljeno je i urbanističko promišljanje zone Kopilica, u kojemu je radna grupa uključila radove Vaska Lipovca.

20:00 - h
Sveučilišna galerija "Vasko Lipovac" Koncert splitske grupe Rokolomotive / KONCERT

Koncert splitske grupe Rokolomotive u „Noći muzeja“ održat će se u Sveučilišnoj galeriji " Vasko Lipovacu" Splitu s početkom u 20h, a grupa će uz odabrane pjesme s prvog i nadolazećeg albuma premijerno izvesti i pjesme "Pet refrena", "Vrijeme života", "Hajrudin” i “Želiš li znati tko smo mi”.

Sadržaj i oblikovanje programa: Sveučilišna knjižnica u Splitu

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Ruđera Boškovića 31

Split

Splitsko-dalmatinska

18:00 - 23:30h

021/434-800

svkst@svkst.hr

389