Sveučilišna knjižnica Rijeka

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Program Sveučilišne knjižnice odvija se u prostoru stalne izložbe Glagoljica od 18:00 do 01:00 sat. Moći će se vidjeti promocija dokumentarnog filma autora Bernardina Modrića “Az, Branko pridivkom Fučić”, poslušati audio-vizualni nastup Damira Halilića Hala te pogledati prigodna izložba iz fonda Sveučilišne knjižnice “Glagoljica u glazbi”. Također, moguće je nabaviti izdanja Sveučilišne knjižnice po prigodnim cijenama i drvene suvenire s motivom glagoljice.

Sveučilišna knjižnica Rijeka - PROGRAM


20:00 - 21:00 h
filmska projekcija / PROJEKCIJA

Promocija dokumentarnog filma redatelja Bernardina Modrića "Az, Branko pridivkom Fučić", dobitnika nagrade za najbolji film prema ocjeni stručnog povjerenstva i gledatelja na 4. Međunarodnom festivalu arheološkog filma u Splitu. Film je poetska i kontemplativna priča o najuglednijem hrvatskom istraživaču glagoljice i freskoslikarstva. Nakon projekcije slijedi razgovor o filmu; sudjeluju autor Bernardin Modrić i suradnici, snimatelj Robert Kalčić i montažer Igor Modrić.

22:00 - 23:00 h
audio-vizualni nastup / GLAZBENI PROGRAM

"Moć gitare" - audio-vizualni nastup Damira Halilića-Hala, renomiranog riječkog glazbenika i jednog od najboljih hrvatskih gitarista, dobitnika najprestižnijih hrvatskih glazbenih nagrada. Njegove koncertne nastupe nazvane "Moć gitare" ("The Guitar Power") kritika ocjenjuje kao jedan od najinventivnijih i najoriginalnijih projekata danas u području gitarističke glazbe. Autor glazbe je Hal, a autor spotova Igor Modrić. Najnoviji album nazvan "50" izdala je Croatia Records 2015., a spot s albuma sniman je i u prostoru izložbe Glagoljica u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka.

18:00 - 01:00 h
"Glagoljica u glazbi" - prigodna izložba iz fonda Sveučilišne knjižnice / IZLOŽBA

Tijekom večeri moći će se vidjeti prigodna izložba iz fonda Sveučilišne knjižnice "Glagoljica u glazbi" i čuti glagoljaški napjevi.

18:00 - 01:00 h
prigodna prodaja / OSTALO

Prigodna prodaja izdanja Sveučilišne knjižnice te prodaja drvenih suvenira s motivom glagoljice Saše Diminića, dobitnika oznake "Izvorno riječko" riječke Turističke zajednice.

Sadržaj i oblikovanje programa: Sveučilišna knjižnica Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka

Dolac 1

Rijeka

Primorsko-goranska

18:00 - 01:00h

051-336-911

ravnatelj@svkri.hr

800