Pučko otvoreno učilište Vrbovec

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Sedmu godinu za redom Pučko otvoreno učilište Vrbovec uključit će se u projekt Noć muzeja u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Tema Noći muzeja 2018. godine je Muzeji i sport – brže, više, jače…/Citius, altius, fortius… kojom je stavljen naglasak na stvaranje novih zbirki na temu sporta te promicanje i razvoj plesne kulture i sporta. Iz prigodnu izložbu o vrbovečkom sportu  u Maloj galeriji, čiji je autor Stjepan Zdenko Brezarić, u dvorani Učilišta bit će održan niz sportskih radionica za djecu i odrasle od zumbe do joge. U učionici broj 2 likovnu radionicu pod nazivom Sport i umjetnost vodit će Ivana Ožetski. Bit će otvorena i Muzejska zbirka u dvorcu Patačić. Ulaz na sve programe je besplatan.

Pučko otvoreno učilište Vrbovec - PROGRAM


18:00 - 22:00
Muzejska zbirka POU Vrbovec - stalni postav / IZLOŽBA

Muzejska zbirka POU Vrbovec kao i svih dosadašnjih godina bit će otvorena za posjetitelje od 18:00-22:00 sata koji će u tom vremenu moći razgledati Arheološku Etnografsku, Kulturno-povijesnu te Likovnu zbirku.

18:00 - 22:00
Brže, više, jače / IZLOŽBA

Dokumentarna izložba Brže, više , jače govori o sportu u Vrbovcu i njegovoj važnosti za lokalnu zajednicu. Autor izložbe je vrbovčanin Stjepan Zdenko Brezarić.

18:00 - 20:00
Sport i umjetnost / RADIONICA

Likovna radionica Sport i umjetnost namijenjena je onima koji uživaju u svojim umjetničkim pokušajima, željni novih ideja i tehnika, kojima je kreativna atmosfera poticaj a rad koji su stvorili radost. Ovom prigodom okušati će se u modeliranju na temu sporta. Voditeljica radionice je akademska slikarica Ivana Ožetski

18:00 - 22:00
Pokret za sreću / RADIONICA

Pokret za sreću je program raznovrsnih sportskih radionica na kojima će stručni i educirani voditelji posjetitelje Noći muzeja uvesti u svijet sporta, tjelesnog vježbanja i zdravog života.

18:00 - 18:30
Zumba - voditeljica Tamara Štimac Galaš / RADIONICA

19:00 -
Core flow vinyasa - voditeljica Dora Sandić / RADIONICA

Program Corte flow vinyasa je specifičan niz pokreta spojenih u jednu koreografiju koji nam pomaže da kroz pravilnu aktivaciju dubokih i površinskih abdomenalnih mišića stvaramo čvrstu potporu kralježnici u svrhu efikasnog i sigurnog pokreta i korekciju nepravilnih posturalnih obrazaca. Niz položaja varira od lakših do vrlo teških, što nam omogućuje rad na tjelesnoj i mentalnoj snazi, fleksibilnosti i svjesnosti kako je centar tijela temelj svih kretnji.

19:30 -
Acro yoga - voditeljica Dora Sandić / RADIONICA

Acro yoga je spoj joge i akrobacija i stvara divnu magiju dječje zaigranosti, intenzivne rekreacije i pravilnog pokreta. Kroz opiranje gravitaciji i stvaranja pravilne posture tijela u svakom položaju, u igri baze i letača, učimo na koji se način tijelo funkcionalno kreće te na brži način krojimo i snagu i fleksibilnost. Veličina nije bitna, kao ni kilaža, tehnika je ono što nas čini uspješnima u ovom stilu joge. Kroz acro yogu otkrivate koliko ste zaista spremni pomaknuti svoje granice, a uz pomoć drugih ljudi uspješno se riješiti strahova od nepoznatog.

20:20 -
Kardio pilates - voditeljica Mirjana Bekavac / RADIONICA

Program intervalnog kardio treninga baziranog na pilates pozicioniranju tijela, izmjeni položaja i naglaskom na preciznosti i minimalizaciji stresa na koštano-zglobni sustav u kojem se izmjenjuju faze rada i odmora. Cilj je povećanje srčane frekvencije koja dovodi do povećanja aerobne (izdržljivost) i anaerobne (snaga) sposobnosti s pozitivnim utjecajem na kardiovaskularni i respiratorni sustav, balans i koordinaciju uz redukciju potkožnog masnog tkiva i poboljšanje tonusa mišićnog sustava.

21:00 -
Medicinska gimnastika - voditeljica Mirjana Bekavac / RADIONICA

Program terapijskog, preventivnog te edukativnog trenažnog principa. Individualno programiran niz vježbi prilagođen intenzitetom i dinamikom specifičnim stanjima i poremećajima lokomotornog sustava. Cilj takvog treninga je terapija i prevencija bolnih i ograničavajućih stanja, poboljšanje pokretljivosti, snage i izdržljivosti, te unapređenje zdravlja pojedinca općenito. Program je primjeren za sve osobe, svih starosnih dobi koje žele preventivno, ili kod već postojeće problematike, poboljšati svoje zdravstveno stanje.

Sadržaj i oblikovanje programa: Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Kolodvorska 1

Vrbovec

Zagrebačka

18:00 - 22:00h

01-2791-115

kultura@pou-vrbovec.hr

93