Pučko otvoreno učilište Vrbovec

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Pučko otvoreno učilište Vrbovec u petak, 27. siječnja 2017. godine sudjelovati će u 12. nacionalnom muzejskom programu Noć muzeja u prostorima Učilišta i Dvorca Patačić s početkom u 18:00 sati. Ovogodišnju manifestaciju obilježiti će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo te ćemo obilježavanje započeti dokumentarnom izložbom Priča o tamburi, autorica Sanje Prijatelj i Mirjane Ivanušić. Slijedi likovna radionica Slikajmo glazbu koju će voditi Ivana Ožetski te glazbena radionica pod vodstvom Zlatka Farszkog naziva Svirajmo tamburu. Program nastavljamo izložbom slika Kristine Mareković, „Varijacije – glazba na slikarskom platnu“, koncertom HKUD-a „Petar Zrinski“ Vrbovec pod nazivom Glazba za ples te koncertom Soundtrack ansambla.

Tijekom večeri u Dvorcu Patačić moći će se razgledati Muzejska zbirka POU Vrbovec.

 

Pučko otvoreno učilište Vrbovec - PROGRAM


18:00 - 23:00 h
Muzejska zbirka POU Vrbovec - stalni postav / IZLOŽBA

U dvorcu Patačić bit će otvoren stalni postav Muzejske zbirke Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec kojeg čine: Arheološka zbirka, Etnografska zbirka, Kulturno-povijesna zbirka te Likovna zbirka.

18:00 - 23:00 h
Priča o tamburi / IZLOŽBA

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec bit će otvorena dokumentarna izložba Sanje Prijatelj i Mirjane Ivanušić pod nazivom "Priča o tamburi". Izložba donosi informacije o začecima sviranja tambure u Hrvatskoj koja je iz folklornog glazbala prerasla u orkestralno te postala nacionalni simbol. Donosi podatke i o najznačajnijim kompozitorima koji su pisali tamburaške partiture, graditeljima tambura, obrazovnim institucijama koje školuju svirače tambura te tamburi u Vrbovcu. Aktivnu ulogu u stvaranju izložbe imao je i Zlatko Farszky, naš istaknuti glazbeni pedagog koji godinama poučava sviranje tambure u vrbovečkoj glazbenoj školi.

18:00 - 19:30 h
Slikajmo glazbu / RADIONICA

Za djecu je pripremljena likovna radionica pod nazivom Slikajmo glazbu pod vodstvom mag. art. Ivane Ožetski.

18:00 - 19:30 h
Svirajmo tamburu / RADIONICA

Za ljubitelje tambure bit će održana i tamburaška radionica koju će voditi istaknuti vrbovečki glazbeni pedagog Zlatko Farszky. Zainteresirani sudionici radionice moći će se okušati u sviranju različitih vrsta tambure. U radionici, kao demonstratori, sudjeluju i učenici Odjela tambure Glazbenog odjela II. osnovne škole Vrbovec.

20:00 - 23:00 h
Varijacije - glazba na slikarskom platnu / IZLOŽBA

Posjetitelji će moći razgledati i izložbu slika mlade sisačke slikarice Kristine Mareković pod nazivom "Varijacije - glazba na slikarskom platnu". Kristina Mareković diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu a vrbovečkoj publici će se predstaviti s devetnaest ulja na platnu. Na velikim platnima autorica portretira glazbenike te slika različite instrumente sažimljući sliku i zvuk u jedinstven prikaz.

21:00 - 21:30 h
Glazba za ples / KONCERT

U glazbenom dijelu programa nastupi će i članovi Folklornog ansambla HKUD-a "Petar Zrinski" Vrbovec koji će izvest plesove s Korčule, vrbovečke plesove, plesove Slavonije i drugih hrvatskih područja kao i plesove drugih zemalja. Predviđeno je da se publika pridruži folklorašima u plesu te da zajedno obilježimo Noć muzeja 2017. godine čija je ovogodišnja tema glazba.

22:30 - 23:30 h
Soundtrack Ensemble / KONCERT

Soundtrack Ensemble će na koncertu izvesti najpoznatije filmske songove. Članovi ansambla su Davorka Horvat, glas i harmonika, Damir Mihelić, glas, harana i pila, Jurica Hotko, klavir i sopran saksofon te Damir Horvat, alt, bariton saksofon i glas. Dramaturgiju njihovog nastupa potpisuje Ivan Leo Lemo.

Sadržaj i oblikovanje programa: Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Kolodvorska 1

Vrbovec

Zagrebačka

18:00 - h

01 2791 115

kultura@pou-vrbovec.hr

250