Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Noć muzeja 2017.  posvećena je industrijskoj baštini Dugog Sela. Prikazujemo djelatnost i značaj Tvornice posuđa i emajla “Gorica” koja je poslovala od sedamdesetih godina do 1997. kada je odvedena u stečaj. Dvadeset godina nakon stečaja i likvidacije Tvornice izlažemo prikupljene proizvode – posuđe i druge potrepštine u domaćinstvu, koji su proizvedeni u tom razdoblju te se još koriste.  Tijekom manifestacije posjetiteljima ćemo  prikazati  primjenu najpoznatijih  proizvoda.    Također izlažemo umjetnička djela nastala unutar prostora Tvornice od materijala za proizvodnju – od lima i emajla. Proizvodnju i djelatnosti prikazujemo izlaganjem fotografija i novinskih zapisa. Sadržaj Noći muzeja u Dugom Selu bit će obogaćen i temom glazbe. Posjetitelji će moći razgledati izložbu tradicijskih instrumenata – tambura, uz popratni program tijekom kojeg će  se izvoditi tradicionalne skladbe na tim glazbalima uz nastup pjevača. Tako će sadržaj biti raspoređen u više prostora; Izložba umjetničkih djela postavlja je u Maloj galeriji u Kolodvorskoj ulici 3, izložba proizvoda i foto dokumentacije Tvornice GORICA u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, Ul. Josipa Zorića 21a, a izložba tradicijskih glazbala u predvorju dvorane KUD-a PREPOROD u Ulici J. Zorića 19.

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo - PROGRAM


18:oo - 23:00 h
Izložba umjetničkih djela u emajlu / IZLOŽBA

Izložba umjetničkih djela nastalih u nekadašnjim pogonima Tvornice posuđa i emajla GORICA, od materijala koji je korišten u proizvodnji - lim, emajl. Izložba će biti postavljena u prostoru Male galerije u Dugom Selu, u Kolodvorskoj ulici 3. Izložena djela su iz zbirke Pučkog otvorenog učilišta nastala između osamdesetih i devedesetih godina, te iz privatnih zbirki.

20:00 - 24:00 h
izložba proizvoda Tvornice GORICA / IZLOŽBA

Pučko otvoreno učilište u svom prostoru izlaže prikupljene proizvode bivše Tvornice posuđa GORICA - emajlirano posuđe i pripadajuće upotrebne predmete u domaćinstvu. Izložba je prikaz proizvodnoga programa, očuvanih proizvoda koji su još u upotrebi iako su proizvedeni prije 2-3 desetljeća. Uz izložbu proizvoda postavlja se izložba fotodokumentacije. Izlažu se fotografije s prizorima iz rada bivše tvornice i tekstovi - zapisi iz novina. Tijekom večeri događat će se primjena nekih proizvoda za posjetitelje - kuhanje kave, čaja i sl. iz sačuvanog posuđa.

19:00 - 23:00 h
Izložba tradicijskih glazbenih instrumenata / IZLOŽBA

U Noć muzeja 2017. uključena je i tema glazbe. U neposrednoj blizini Učilišta, u predvorju dvorane PREPOROD, postavlja se izložba tradicijskih instrumenata - TAMBURA FARKAŠ, JANKOVIĆ I SRIJEMSKIH TAMBURA. Glazbala su u vlasništvu KUD-a PREPOROD. Prigodom izložbe članovi KUD-a muzicirat će ne nekim od izloženih glazbala, a vokalne sastav izvest će prigodni program.

Sadržaj i oblikovanje programa: Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

Josipa Zorića 21a

Dugo Selo

Zagrebačka

18:00 - 24:00h

01 2753419

urednistvo@dugoselska-kronika.hr

450