Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Prirodoslovni muzej Dubrovnik - PROGRAM


18:00 - 18:45
Razumjeti životinje iznutra prema van / RADIONICA

U radionici Razumjeti životinje iznutra prema van posjetitelji će pomoću rendgenskih snimki proučavati anatomiju čovjeka i različitih vrsta životinja. Radionica je namijenjena najmlađim posjetiteljima.

18:45 - 19:00
Kviz znanja / OSTALO

U kvizu znanja sudionici će pokazati svoje znanje o anatomiji čovjeka, a najuspješniji će biti nagrađeni.

19:00 -
Otvorenje izložbe Kosturi uživo / Skeletons in live action / IZLOŽBA

Izložba Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Kosturi uživo / Skeletons in live action obrađuje i rasvjetljuje nekadašnje neotkrivene tajne građe organizama, a to su potpora, kretanje i uspravno držanje. Autor izložbe je dr.sc. Milan Paunović, muzejski savjetnik Prirodnjačkog muzeja u Beogradu. Na izložbi će biti predstavljeni vanjski kosturi mekušaca, rakova i kukaca te unutrašnji kosturi bodljikaša, riba, vodozemaca, gmazova, ptica i sisavaca. Svi kosturi su postavljeni u prirodnim pokretima, odnosno položajima koje bi životinje imale u različitim situacijama u prirodi. Kao najzanimljiviji eksponati ističu se kosturi dobrog dupina, noja, majmuna, vuka, srne, plamenca, jazavca i mnogih drugih. Dio izložbe predstavlja usporedan prikaz lubanja različitih vrsta životinja, među kojima su lubanja tigra, lava i leoparda. Poseban dio čine modeli dijelova kostura (kosti, zubi, čeljusti, zglobovi itd.), dok mali, ali zanimljivi dio izložbe čine spolne kosti sisavaca.

20:00 - 20:45
Ljudski kostur / RADIONICA

U radionici Ljudski kostur posjetitelji će se upoznati s građom ljudskog kostura te će naučiti imenovati pojedine kosti.

Sadržaj i oblikovanje programa: Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Androvićeva 1

Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska

18:00 - 01:00h

+385 20324888

info@pmd.hr

2286