Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Prirodoslovni muzej Dubrovnik - PROGRAM


18:00 - 18:30 h
Čudesni svijet noćnih leptira / PREDAVANJE

Znate li što su to noćni leptiri i kako ih prepoznati? Kako se noćni leptiri pronalaze u tami i zašto dolijeću na svjetlo? Koliko ih živi u svijetu, a koliko u Hrvatskoj? Čime se hrane i kako preživljavaju zimu? Noćni leptiri vrlo su velika i raznolika skupina kukaca u koju spada preko 95% svih poznatih leptira. Ako vas zanimaju odgovori na sva ova i još mnoga druga pitanja te želite saznati više o čudesnom svijetu noćnih leptira svakako posjetite predavanje u sklopu Noći muzeja 2017. godine.

18:30 - 18:45 h
Kviz znanja / OSTALO

U kvizu znanja sudionici će pokazati svoje znanje o noćnim leptirima, a najuspješniji će biti nagrađeni.

18:45 - 20:30 h
Raširimo krila šarenilom boja / RADIONICA

Raširimo krila šarenilom boja je edukativno kreativna radionica u kojoj će se djeca svih uzrasta moći kreativno izraziti, osmisliti i ukrasiti papirnata krila te se pretvoriti u šarene leptire.

19:30 - 01:00 h
Lepidoptera / IZLOŽBA

Posjetitelji izložbe „Lepidoptera“ imati će priliku vidjeti nove primjerke iz Zbirke kukaca Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i upoznati se s bogatom faunom dnevnih i noćnih leptira dubrovačkog područja. Prikupljanje novih primjeraka započelo je 2015. godine i do sada je na području Dubrovačko – neretvanske županije prikupljeno ukupno 400 primjeraka.

20:30 - 21:00 h
Leptiri Dubrovačko-neretvanske županije / PREDAVANJE

Na području Dubrovačko-neretvanske županije susrećemo veliki broj različitih staništa, od delte rijeke Neretve na sjeveru, preko krškog dubrovačkog zaleđa, ravnog konavoskog polja te planine Sniježnice. Zahvaljujući raznolikim staništima na tom području susrećemo i vrlo veliki broj biljnih i životinjskih vrsta, uključujući i leptire. Fauna leptira ovog područja karakteristična je za podnevlje te je mješavina mediteranske i kontinentalne faune s pojedinačnim planinskim vrstama Dinarida. Na području županije žive i mnoge rijetke te zanimljive vrste leptira od kojih neke u Hrvatskoj možemo sresti isključivo ovdje. Ukoliko vas zanimaju priče o neretvanskoj medonjici, vatrenom grčkom plavcu, mediteranskom okašu ili južnom lastin repu svakako posjetite predavanje u sklopu Noći muzeja 2017. godine.

Sadržaj i oblikovanje programa: Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Androvićeva 1

Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska

18:00 - 01:00h

020324888

ana.cucevic@gmail.com

2166