Muzej vučedolske kulture

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Program u Noći muzeja 2018. godine (petak, 26. siječnja) održat će se u skladu s ovogodišnjom temom koja se odnosi na sport.

Naselje trećeg tisućljeća prije Krista s oko dvije tisuće stanovnika uz Dunav osiguravalo je dinamičan razvoj svakodnevnog života i brojne mogućnosti za kretanje, igru i sport.

Zamislimo kako je izgledao život vučedolske djece uz Dunav i na poljima oko naselja i krenimo u izazove vučedolskog desetoboja.

Tijekom čitave večeri posjetitelji će moći vidjeti stalni muzejski postav i sudjelovati u brojnim prasportskim aktivnostima.

Korisnici programa su svi posjetitelji u Noći muzeja s posebnim osvrtom na učenike i studente. Rezultati programa je popularizacija igre u prirodi koja okružuje prostor Muzeja vučedolske kulture i podizanje svijesti o visokom životnom standardu civilizacije 3. tisućljeća pr. Kr.

Muzej vučedolske kulture - PROGRAM


18:00 - 01:00
Lov na vučedolsko blago – istraži stalni postav Muzeja vučedolske kulture / STRUČNO VODSTVO

Posjetitelji Muzeja vučedolske kulture u Noći muzeja 2018. imat će mogućnost razgledavanja stalnog postava putem zanimljive pitalice pomoću koje će otkrivati bitne elemente o vučedolskoj kulturi, a na kraju razgledavanja riješenu pitalicu s navedenim podacima ubacit će u kutiju iz koje će se izvući sretan dobitnik vučedolskog blaga. Pitalica je prilagođena za djecu i odrasle.

18:00 - 19:00
U zdravom tijelu zdrav duh / RADIONICA

Pedagoška radionica u kojoj će djeca na jednostavan način izraditi predmete koji su nekada Vučedolcima služili u svakodnevnom životu za lov i ribolov. Ono što je nekada predstavljalo alat za preživljavanje u kasnijim je razdobljima postalo predmetom hobija i sporta.

19:00 - 19:30
PRApovijest sporta / PREDAVANJE

Posjetitelji Muzeja moći će poslušati predavanje Filipa Kasala iz OŠ Nikole Andrića iz Vukovara o povijesti sporta i njegovim najranijim počecima.

19:30 - 22:00
Vučedol Mission Impossible – kroz drevni labirint / IGRAONICA

U polivalentnoj dvorani Muzeja organiziran je kutak s labirintom koji je nazvan „Mission Impossible“ i unutar kojega će se najmlađi posjetitelji Muzeja moći natjecati u prelasku prepreke.

20:00 - 22:00
Vučedolski desetoboj - prezentacija prapovijesnih sportova / OSTALO

Prezentacija i poligon u organizaciji učenika OŠ Nikole Andrića iz Vukovara.

19:00 - 00:30
Druženje uz tople napitke (i bodrenje naših rukometaša) / DRUŽENJE

U prostoru polivalentne dvorane koja se nalazi unutar zgrade Muzeja vučedolske kulture, organizirano je druženje djelatnika i posjetitelja uz šaroliku ponudu toplih napitaka.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej vučedolske kulture

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol, Vučedol 252

Vukovar

Vukovarsko-srijemska

18:00 - 01:00h

0038532373930

info@vucedol.hr

1277