Muzej Sinjske alke

Muzej Sinjske alke - PROGRAM


18:00 - 01:00
Akademski kipar Hrvoje Dumančić; performans "Nastajanje skulpture" / OSTALO

Akademski kipar Hrvoje Dumančić, autor glavnog postava “Alkarske povorke” u Muzeju Sinjske alke u Sinju izvest će performans nastajanja skulpture. Kipar će modelirati svoju skulpturu u ambijentalnom ugođaju tako da će publika u galeriji sudjelovati u stvaranju umjetničke skulpture i pri tom se družiti s umjetnikom. Cilj koncepta je prikazati, na slikovit i dinamičan način u trajanju od nekoliko sati, nastanak jedne skulpture i to sve uživo pred publikom. Posjetitelji će također imati priliku vidjeti i Dumančićeve skulpture koje su dio muzejskog postava - 10 skulptura konja prirodne veličine, 14 alkara i alkarskih momaka. Za razliku od uobičajene prakse kad je posjetiteljima prikazano ‘servirano’ djelo i nemaju prilike vidjeti samu fazu stvaranja umjetničkog djela koja se odvija iza zatvorenih vrata umjetničkih ateliera, ovim konceptom posjetitelji će imati priliku sudjelovati i promatrati upravo tu fazu - nastajanje umjetničkog djela od samog početka do finalne skulpture. Na posjetitelju je odlučiti hoće li odabrati odgledati cijeli postupak nastanka i time postati dionikom samog procesa ili kreće dalje.

18:00 - 01:00
Razgledanje muzeja uz pratnju alkara i alkarskih momaka u odorama / STRUČNO VODSTVO

19:00 - 19:45
Stipe Božić; predavanje "Vlaji na Himalaji" / PREDAVANJE

Priče sa ekspedicije "Vlaji na Himalaji" koja je organizirana u rujnu 2017. Ekspedicija Vlaji na Himalaji je dostigla svoj cilj usponom na vrh Mera Peak. O svemu tome će nam pričati naš najbolji alpinist svih vremena Stipe Božić.

19:00 - 22:00
Fritule i vino / DRUŽENJE

22:00 - 22:45
Alkar Kristijan Bikić; predavanje " Na trkalištu i oko njega" / PREDAVANJE

O Sinjskoj alci i onome što se događa na trkalištu i oko njega saznajte više od jednog od najomiljenijih aktivnih alkara Kristijana Bikića

18:00 - 01:00
Sportski pogled na Alku / IZLOŽBA

Izložba povodom Noći muzeja 2018. Od alke do najtrofejnijeg alkara, od brzine galopa do dimenzija alkarskog trkališta, donosi Vam pogled na Sinjsku alku kroz sportsku prizmu ističući njezin natjecateljski karakter.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Sinjske alke

Muzej Sinjske alke

Put Petrovca 12

Sinj

Splitsko-dalmatinska

18:00 - 01:00h

021 444 730

muzej.alke@gmail.com

0