Muzej Radboa

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

18:00 Glazbeni program: Limena glazba Mirna, Limena glazba Radobojska zvona
19:00 Nastup: Folklorna skupina Osnovne škole Side Košutić Radoboj
19:30 Predavanje: Povijest glazbe u Radoboju i okolici
20:00 Radionica: Upoznajmo se s tradicijskim instrumentima i glazbom našeg područja
21:00 Glazbeni program: Zagorje brass quintet, Klapa Radoboj
18:00 do 01:00 Stručno vodstvo kroz muzej

 

Radoboj je bio jedno od najbogatijih svjetskih nalazišta fosilne flore, kukaca, riba i školjka koji potvrđuju da je ovdje nekad bilo Panonsko more. Poznato je da je u  Radoboju pronađena okamina lista vinove loze stara od 12 do 14 milijuna godina i smatra se najstarijim takvim nalazom u ovom dijelu Europe. Posjetitelji će moći saznati mnogo toga o našoj dalekoj prošlosti, a postav muzeja zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji dočarati će im vjeran način prikaza važnosti Radoboja i okolice.

Muzej Radboa - PROGRAM


18:00 - 19:00 h
Limena glazba Mirna, Limena glazba Radobojska zvona / GLAZBENI PROGRAM

Limena glazba Mirna nasljednica je stare rudarske limene glazbe koja je djelovala na području Radoboja od 1919. godine, odnosno za vrijeme djelovanja rudnika sumpora i ugljena. Osnivanjem limene glazbe Mirna glazbenici su željeli dati svoj doprinos njegovanju uspomena na rudarske dane ovog kraja. Dio radobojskih puhača osnovalo je 1998. godine novu Limenu glazbu Radobojska zvona. Limene glazbe iz Radoboja svojim djelovanjem doprinose povećanju svijesti stanovništva o očuvanju tradicijskih i kulturnih običaja.

19:00 - 19:30 h
Folklorna skupina Osnovne škole Side Košutić Radoboj / PREDSTAVA

Mali folkloraši će uprizoriti polako prepuštene zaboravu neke od igara koje su bile popularne prije nego što su računala i pametni telefoni djeci počeli određivati sadržaj slobodnog vremena.

19:30 - 20:00 h
Povijest glazbe u Radoboju i okolici / PREDAVANJE

Radoboj njeguje dugogodišnju glazbenu tradiciju orkestara i sastava; limene glazbe, malih glazbenih sastava, tamburaškog orkestra i sastava, pjevačkih talenata i mnogih drugih. Među brojnim glazbenim talentima porijeklom iz Radoboja ističemo opernu pjevačicu Ružu Pospiš Baldani i maestra Viktora Crneka. Želite li doznati tko sve ima radobojske korijene dođite posjetiti radobojsku Noć muzeja!

20:00 - 21:00 h
Upoznajmo se s tradicijskim instrumentima i glazbom našeg područja / PREDSTAVLJANJE

Posjetitelji će se upoznati s instrumentima i glazbom koja je karakteristična za naše područje. Tamburica, harmonika i truba samo su neki od njih. Uz najstarije glazbenike našeg područja sudjelovati će i mladi glazbeni talenti. Posjetitelji će moći uživati i u tonovima nekadašnjih svadbenih pjesama.

21:00 - 22:00 h
Zagorje brass quintet, Klapa Radoboj / GLAZBENI PROGRAM

Zagorje brass quintet okuplja obrazovane mlade ljude porijeklom iz Hrvatskog zagorja koji će zajedničkim muziciranjem približiti publici kulturu puhačkog glazbenog izričaja zagorskog kraja. Muška pjevačka skupina Klapa Radoboj će nastupati s originalnim pjesmama kajkavskog govornog područja.

18:00 - 01:00 h
Stručno vodstvo kroz muzej /

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Radboa

Muzej Radboa

Radoboj 34

Radoboj

Krapinsko-zagorska

18:00 - 01:00h

049/349-110

opcina@radoboj.hr

358