Muzej Ivanić-Grada

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej Ivanić-Grada koji javno djeluje nepunu godinu dana, u sklopu svog prvog uključenja u program Noći muzeja u siječnju 2017. želi prije svega upozoriti da postoji s razlogom i da je jedan od razloga njegova osnivanja  i  djelovanja   bogata  kulturna baština Ivanić-Grada, u kojoj glazbena tradicija nedvojbeno zauzima vrlo važno mjesto.

Već od osnivanja prvog pjevačkog društva “Posavac”, davne 1906. godine, Ivanić-Grad bismo na neki način mogli nazvati gradom nafte, športa i glazbe. I premda se muzej u okvirima  istraživanja i prezentacije kulturno-povijesne i prirodne baštine kraja bavi brojnim područjima rada i stvaranja stanovništva ivanićkoga kraja,  u budućim će zbirkama i programima muzeja glazba nedvojbeno predstavljati duboko vrelo novih ideja i susreta s onima koji umiju bogatstvo te neopipljive i nepredvidljive grane umjetnosti dovesti do ušiju i srdaca drugih ljudi, pa i posjetitelja muzeja.

Ovogodišnja Noć muzeja prilika je za prvi od takvih susreta. Ponosni smo što imamo mogućnost podijeliti  radost druženja s glazbom i uz glazbu s  prijateljima te plemenite grane čovjekove kreativnosti u Ivanić-Gradu, a i u drugim muzejima i baštinskim ustanovama diljem zemlje.

 

 

Muzej Ivanić-Grada - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
CARTA INCOGNITA - LUX @ VOX / IZLOŽBA

Izložba akademskog kipara i grafičara Hame Čavrka u Muzeju Ivanić-Grada povezuje likovni izričaj svjetlosnih instalacija u prostoru muzeja sa zvučnim zapisima elektroničke glazbe (VOX UNIVERSI) kojom autor poziva na promišljanje o životu, svjetlosti, komunikaciji kroz putovanja nepoznatim zemljovidom naše svijesti o čovjeku i svijetu u kojem živimo.

18:00 - 01:00 h
IZ STOLJEĆA GLAZBENE BAŠTINE IVANIĆ-GRADA / IZLOŽBA

Prigodnom izložbom o gotovo 120 godina glazbenog stvaralaštva u Ivanić-Gradu, od osnivanja Pjevačkog društva Posavac pa sve do danas, Muzej želi istaknuti važnu ulogu glazbe u profilu kulturne baštine Ivanić-Grada, te podsjetiti na brojne "legende" oko kojih se stvara važan dio kulturnog identiteta gradića na rijeci Lonji.

19:30 - 20:00 h
Mlade nade na glazbenoj sceni / GLAZBENI PROGRAM

Nastup učenika glazbenih odjela OŠ Stjepana Basaričeka čiji nastavnici nastavljaju vrstan rad s mladim generacijama koji je organizirano započeo prije 50 godina, u sklopu niže glazbene škole "Milka Trnina". Glazbena škola je godinama djelovala u prostoru današnjeg Muzeja Ivanić-Grada te iznjedrila niz vrsnih glazbenih interpreta i pedagoga koji promiču ime grada u zemlji i inozemstvu.

20:00 - 22:00 h
Kako je bilo nekada.... / PREDSTAVLJANJE

Razgovori s gostima o proteklim desetljećima glazbenog života i stvaralaštva u Ivanić-Gradu, uz audio-vizualne snimke, razgedavanje izložbe i živi nastup članova MKZ "Posavac" pod vodstvom prof. Jasmine Jelovčan.

22:30 - 01:00 h
Druženje uz laganije note / GLAZBENI PROGRAM

Druženje uz živu glazbu u interpretaciji lokalnih vokalno-instrumentalnih sastava i solo-interpreta laganijih nota različitih generacija - od evergreena do jazza, rocka i soula, u ugodnom raspoloženju za sve ljubitelje lakih nota i najupornije muzeoljupce.

18:00 - 24:00 h
Program izvan muzeja / IZLOŽBA

U program smo uključili i POU Ivanić-Grad s izložbom likovnih radova 16. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije "Sv. Martin 1700." te Seoski turizam Kezele koji će otvoriti vrata u etno-zbirku na imanju u Šumećanima.

22:00 - 22:30 h
Mali predah uz okrepu i osvježenje / DRUŽENJE

Mala gastro-kušaonica uz sponzore: Vinarija Voštinić-Klasnić Ivanić-Grad i Seoski turizam i vino Kezele, Šumećani

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Ivanić-Grada

Muzej Ivanić-Grada

Ivanić-Grad, Park hrvatskih branitelja 6

Ivanić-Grad

Zagrebačka

18:00 - 01:00h

099 325 84 37

ravnatelj@muzejivanicgrada.hr

146