Muzej hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva - PROGRAM


18:00 - 00:00 h
Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva / IZLOŽBA

Posjetitelji mogu vidjeti predmete iz bogate povijesti hrvatskog vatrogastva te kroz fotografije, odore i vatrogasnu opremu pratiti razvojni put vatrogasaca od druge polovine 19. stoljeća do danas

18:00 - 00:00 h
Izložba dječjih radova na temu vatrogastva / IZLOŽBA

Hrvatska vatrogasna zajednica tradicionalno organizira likovno-literarni natječaj za djecu predškolskog i školskog uzrasta sa svrhom promocije vatrogastva kod najmlađih. Pogledajte najbolje likovne radove koji su osvojili nagrade na natječaju za 2016. godinu.

19:00 - 00:00 h
Vatrogasci i glazba / IZLOŽBA

U sklopu glavne teme Noći muzeja 2017. - „Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo“, Muzej hrvatskog vatrogastva je pripremio izložbu "Vatrogasci i glazba". Vatrogastvo je uvelike vezano uz glazbu, od organiziranja društvenih događanja poput plesova i zabava do vatrogasnih limenih glazbi, tamburaških sastava i pjevačkih zborova. Cilj izložbe je kroz predmete u fundusu Muzeja, predmete ustupljene za potrebe izložbe iz dobrovoljnih vatrogasnih društava i prigodne plakate prikazati široj javnosti odnos vatrogasaca i glazbe.

19:30 - 20:30 h
Nastup Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovina / GLAZBENI PROGRAM

Poslušajte popularne skladbe u izvedbi Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovina.

18:00 - 21:00 h
Likovna radionica na temu vatrogastva / RADIONICA

Radionica crtanja i bojanja vatrogasnih motiva za najmlađe.

18:00 - 23:00 h
Druženje s vatrogascima / DRUŽENJE

Kako izgleda vatrogasno vozilo? Koliko je teška oprema jednog vatrogasca na intervenciji? Kako izgleda radni dan u vatrogasnoj postaji? - Sva ova pitanja možete postaviti vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina i Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva

Ul. baruna Trenka 44

Varaždin

Varaždinska

18:00 - 00:00h

01/3689-164

muzej@hvz.hr

450