Muzej hrvatskog vatrogastva

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

U ovogodišnjoj Noći muzeja, Muzej hrvatskog vatrogastva otvara tematsku izložbu “Vatrogasci i sport”, koja govori o povezanosti vatrogasaca i sportskih aktivnosti te o vatrogasnim natjecanjima, važnom elemetnu rada i obuke za vatrogasce. Uz slike s natjecanja, posjetitelji će moći vidjeti i vatrogasne natjecateljske vježbe, koje će iskusne natjecateljske ekipe izvesti ispred Muzeja.

Za najmlađe smo pripremili likovnu radionicu, a varaždinski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci će prezentirati  vozila i opremu koju koriste  na intervencijama. Po završetku posjeta Muzeju, ne zaboravite odigrati nagradnu igru.

Posjetite Muzej hrvatskog vatrogasstva i uživajte u bogatoj vatrogasnoj povijesti!

Muzej hrvatskog vatrogastva - PROGRAM


18:00 - 23:00
Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva / IZLOŽBA

Stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva je posvećen razvoju vatrogasnog sustava u Hrvatskoj od druge polovine 19. stoljeća do danas. Kroz fotografije, edukativne plakate i izloženu vatrogasnu opreme, upoznajte se sa radom vatrogasaca od vremena osnutka prvih dobrovoljnih vatrogasnih društava do danas.

19:00 - 23:00
Vatrogasci i sport / IZLOŽBA

Jedan od najbitnijih elemenata za kvalitetno obavljanje vatrogasnih zadataka je tjelesna spremnost vatrogasaca. Stoga se većina vatrogasaca bavi nekim oblikom sportskih aktivnosti, a vatrogasna društva organiziraju razna sportska natjecanja. Uz priču o sportu i vatrogascima, ova izložba govori i vatrogasnim natjecanjima, iznimno bitnom elementu rada vatrogasnih postrojbi.

19:30 - 20:00
Prezentacija vatrogasnih natjecateljskih vježbi / PREDSTAVLJANJE

Iskusne vatrogasne natjecateljske ekipe će posjetiteljima prikazati natjecateljsku vježbu sa vatrogasnom motornom štrcaljkom te segmente iz vatrogasnih sportskih natjecanja.

18:00 - 20:00
Likovna radionica za djecu / RADIONICA

Za najmlađe smo pripremili likovnu radionicu gdje mogu bojati i crtati slike iz rada vatrogasaca.

18:00 - 23:00
Što rade vatrogasci? / DRUŽENJE

Pripadnici Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin će posjetitelje upoznati sa vatrogasnom opremom i vozilima koje koriste na intervencijama.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva

Ulica baruna Trenka 44

Varaždin

Varaždinska

18:00 - 23:00h

091/112-0013

muzej@hvz.hr

0