Muzej grada Rijeke

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej grada Rijeke će i ove godine obilježiti Noć muzeja. Možemo se pohvaliti da smo među prvim muzejima koji su sudjelovali u toj manifestaciji, a ove smo godine ponovno pripremili nova iznenađenja za naše posjetioce.
U prostoru Muzeja moći će se razgledati dvije već otvorene izložbe – Mayerovih šesnaest i Vrijeme je novac, te ćemo putem glazbenog vremeplova predstaviti predmete iz Glazbene zbirke i Zbirke umjetničkog obrta.
Izložba Prvi na svijetu – 150 godina riječkoga torpeda i Szent Istvan – Zajedničkim snagama! moći će se također posjetiti u Noći muzeja čime će javnost ponovno imati prigodu vidjeti veoma značajnu zbirku torpeda (Žabica 4).
Obzirom da je tema ovogodišnje manifestacije Noći Muzeja glazba, za Vas smo pripremili ugodno druženje uz poznatog riječkoga DJ-a, Dr. Smeđi Šećer.
Za najmlađu publiku osmišljene su edukativno-kreativne radionice u sklopu navedenih izložbi.
Muzejske publikacije bit će prodavane po prigodnim cijenama.
Ulaz je naravno, besplatan.
Vidimo se!! 😉

Muzej grada Rijeke - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
Vrijeme je novac / IZLOŽBA

Izložba prikazuje povijest Rijeke kroz temu novca koji se koristio u pojedinim vremenskim razdobljima. Predmeti na izložbi prezentiraju Zbirku numizmatike, vrijednosnica, medalja i odlikovanja Muzeja grada Rijeke.

18:00 - 01:00 h
Mayerovih šesnaest / IZLOŽBA

"Mayerovih šesnanest" je izložba iz likovnoga opusa poznatog profesora ugledne Mornaričke akademije, Ernsta Mayera koja je djelovala u gradu Rijeci u 19. i 20. stoljeću.

18:00 - 01:00 h
Glazbeni vremeplov / IZLOŽBA

Glazbeni vremeplova vraća nas 120 godina unatrag u glazbenu povijest kroz izbor najreprezentativnijih predmeta iz Glazbene zbirke, primjerice glazbenih automata Polyphon i Mira s kraja 19. st., Berlinerovog gramofona (1899.), putnog Columbijinog gramofona i kabinet-ormarića s gramofonom marke Imberle.

19:00 - 21:00 h
Potraga za muzejskim blagom! / RADIONICA

Radionica za djecu uzrasta 5 - 15 godina uz prigodne nagrade.

18:00 - h
Prvi na svijetu- 150 godina riječkoga torpeda / STRUČNO VODSTVO

Izložbom Prvi na svijetu u otvorenom muzejskom depou na Žabici obilježena je stotinu i pedeseta obljetnica izuma torpeda, jednog od najvećih tehničkih dostignuća devetnaestog stoljeća i simbola svojedobnog riječkoga "industrijskog čuda".

18:00 - 22:00 h
Istražimo torpedo! / RADIONICA

Edukativni sadržaj za djecu uzrasta 5 - 15 godina uz prigodne nagrade u otvorenom muzejskom depou na Žabici.

21:00 - 23:00 h
DJ Smeđi Šećer / GLAZBENI PROGRAM

U sklopu Noći muzeja u atriju vas dočekuje domaći manipulator raritetnih muzičkih izdanja na gramofonskim pločama - Dr. Smeđi Šećer. Uz svoj standardni postav modernih kotača od čelika koristiti će i Juwell Electra akustični gramofon sa zvučnikom u obliku trube i probranu selekciju gramofonskih ploča od šelaka, sve iz fundusa muzeja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Rijeke

Muzej grada Rijeke

Muzejski trg 1/1

Rijeka

Primorsko-goranska

18:00 - 01:00h

+38551351092

3566