Muzej grada Rijeke

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej grada Rijeke ponovno sudjeluje u nacionalnoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja. I ovog puta smo pripremili nova iznenađenja za posjetioce.
U prostoru Muzeja moći će se razgledati izložba Pazi! Oštar pas!  kojom se predstavlja izbor karikatura na temu političke situacije u Rijeci u prvoj polovici 20. stoljeća, s naglaskom na razdoblje oko dvaju svjetskih ratova.

Ponovno ćemo posjetiteljima predstaviti do nedavno javnosti nepoznatu slikaricu Leonitne Littrow te nekolicinu ulja na platnu koja prikazuju predivne krajolike primorskog kraja.

Izložbama Nekad prije Ikee i Glazbeni vremeplov publika će imati prilike vidjeti predmete iz Glazbene zbirke i Zbirke umjetničkog obrta.

Izložba Prvi na svijetu – 150 godina riječkoga torpeda moći će se također posjetiti u Noći muzeja čime će javnost ponovno imati prigodu vidjeti značajnu zbirku torpeda (Žabica 4). Ujedno će ih tom prilikom zabavljati riječki rock sastav Whiteheads. 

Ove godine nam se pridružuje i Zavičajni muzej Drenova izložbom Drenovske boćarice i boćari – tradicija duga 100 godina, koji će publici približiti povijest boćanja putem multimedijalnih prezentacija i predavanja osoba koje u obilježili boćanje na Drenovi u proteklih 100 godina.

Za najmlađu publiku osmišljene su edukativno-kreativne radionice u sklopu navedenih izložbi, a muzejske publikacije prodavati će se po prigodnim cijenama.

 


Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Rijeke

Muzej grada Rijeke

Muzejski trg 1/1

Rijeka

Primorsko-goranska

18:00 - 01:00h

+385 51 351 092

info@muzej-rijeka.hr

5900