Muzej grada Pakraca

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Ovogodišnju Noć muzeja u cijelosti smo posvetili glazbi i prisjećanju na ljude i događanja koja su obilježili glazbenu povijest ovoga grada. Izložba “Glazbeni vremeplov”, edukativna radionica za djecu, “plesnjak”, preslušavanje starih šlagera sa starih vinila, dobra svirka i glazbeni nastupi  obilježit će ovu najveseliju muzejsku noć. Svi posjetitelji će se već tradicionalno moći ugrijati uz kuhano vino i domaće delicije

Muzej grada Pakraca - PROGRAM


18:00 - 19.00 h
Glazbeni vremeplov / IZLOŽBA

Glazbeni vremeplov naziv je izložbe koja će biti posvećena najvažnijim osobama i događanjima koja su obilježila povijest glazbe u Pakracu. U sklopu izložbe ćemo prikazati i razvoj tehničkih pomagala za reprodukciju i bilježenje zvuka koje čuvamo u muzeju u okviru kulturno-povijesne zbirke.

19.00 - 20.00 h
Radionica za djecu / RADIONICA

Radionica i igraonica na kojoj će se djeca moći upoznati s načinom stvaranja i bilježenja zvuka. Na zabavan način ćemo im približiti pojmove kao što su zvuk, glazba te povijest njihova bilježenja.

20.00 - 21.00 h
Jeste li za ples / OSTALO

Programom Jeste li za ples? htjeli bi ponovno afirmirati standardne plesove, plesanje u paru i općenito ples kao umjetnički izraz. Nadamo se kako će ovo biti jedan od prvih "plesnjaka" u muzeju nekada tako popularnih, a danas gotovo zaboravljenih.

21:00 - 22:00 h
Šlageriranje / GLAZBENI PROGRAM

Šlageriranje u ovoj Noći muzeja je vrijeme predviđeno za preslušavanje starih šlagera, retro-hitova sa originalnih gramofonskih ploča. Preslušavat ćemo šlagere koji su nekada žarili i palili hrvatskim top ljestvicama. Ono što možemo obećati je pucketanje i povremeno preskakivanje starih vinila, nešto što nijedan ljubitelj dobrog zvuka nikako ne bi smio propustiti.

22.00 - 01:00 h
Sviraonica / GLAZBENI PROGRAM

Sviraonica je vrijeme predviđeno za dobru "svirku" u muzeju. Cijela noć bit će obilježena dobrom glazbom i glazbenim nastupima Osnovne glazbene škole Pakrac ( profesora i učenika) ali i skupina i pojedinaca koji su bili dio nekadašnje ili današnje pakračke glazbene scene.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Pakraca

Muzej grada Pakraca

Ulica hrvatskih velikana 2

Pakrac

Požeško-slavonska

18:00 - 01:00h

034 411 113

muzej@pakrac.hr

350