Muzej grada Koprivnice

Muzej grada Koprivnice - PROGRAM


18:00 - 00:00
RUKOMETAŠICE ZLATNOG SJAJA – RK PODRAVKA / IZLOŽBA

Rukometni klub Podravka Vegeta postigao je tijekom nekoliko desetljeća izvrsne sportske rezultate. Uz dominaciju na hrvatskim terenima i dva naslova prvaka Jugoslavije, ovaj domaći klub osvojio je naslov prvaka Europe i europski Superkup 1996. godine. Podravka Vegeta nastupila je 1995. godine u finalu Lige prvakinja, a osvojila je i prvi naslov prvakinja u novoosnovanoj Regionalnoj ligi 2009. godine. Posjetite izložbu o zlatnim uspjesima ženskog rukometa u Koprivnici.

18:00 - 19:00
VILINSKE IGRE - BRŽE, JAČE, BOLJE / RADIONICA

Uz izložbu Čudesni svijet nadnaravnih bića u Noći muzeja održat će se Vilinske igre u Galeriji Koprivnica. U kontekstu teme ovogodišnje Noći muzeja sport se promatra kroz dječje igre kao dio tradicije i kulture suvremenog društva. Djeca će na trenutak postati vile i vilenjaci te kroz umjetnost sudjelovati u igrama koje razvijaju natjecateljsku duh, timski rad, poštovanje pravila, ali istovremeno i maštu te kreativnost pod motom manifestacije Važno je sudjelovati!

19:00 - 20:00
PROGLAŠENJE NAJ NAJ RADOVA PRISTIGLIH NA POZIV ZA PRIKLUPLJANJE USMENE PREDAJE / DRUŽENJE

Nakon Vilinskih igri održanih u 18 sati u Galeriji Koprivnica, u 19 sati bit će proglašenje najboljih radova su pristiglih na poziv za prikupljanje naj naj usmene predaje koje će nagraditi autorice izložbe.

18:00 - 00:00
ČUDESNI SVIJET NADNARAVNIH BIĆA / IZLOŽBA

Prva umjetničko–etnografska izložba koja spaja naizgled nespojivo – umjetničke fotografije Ive Lulić s usmenom predajom. Riječ je o novoj, nesvakidašnjoj izložbi nematerijalnih fenomena koje su na umjetničkim fotografijama autorice uprizorili stanovnici Podravine. Doživljaj tih fenomena stvaraju umjetničke fotografije nagrađivane mlade umjetnice te otkrivaju taj oku nevidljivi čudesni svijet.

18:00 - 22:00
NEPOZNATO O POZNATOM – DONACIJE U ZBIRKU NAIVNE UMJETNOSTI / IZLOŽBA

Izložba će predstaviti rjeđe viđena djela iz fundusa Zbirke naivne umjetnosti, s posebnim naglaskom na individualne donacije posljednjih godina te na dvije veće donacije iz kolekcije Neimarević i Makanec.

18:00 - 00:00
POSTAV - JAVNO & PRIVATNO / IZLOŽBA

Izložba prikazuje stvaranje, razvoj i život koprivničkih građana od kraja 18. stoljeća do kraja Prvog svjetskog rata. Prostor izložbe koncipiran je kao niz ambijentalnih impostacija kojima se simulacijom nastojalo prikaziti način života, stanovanja, namještaj, brojni upotrebni i ukrasni predmeti, pisani i slikovni dokumenti koje su koprivnički građani koristili u privatnom životu u krugu obitelji, odnosno u javnom, političkom i društvenom životu Koprivnice. U postvau pogledajte i predmete zbirki odjela arheologije, etnolodije te izložbu Koprivnica u Domovinskom ratu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Koprivnice

Muzej grada Koprivnice

Trg dr. Leandera Brozovića 1

Koprivnica

Koprivničko-križevačka

18:00 - 00:00h

099 733 3025

info@muzej-koprivnica.hr

1814