Muzej grada Iloka

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Važno je sudjelovati: Igre i sport kroz povijest

U Noć muzeja 2018. godine ulazimo s temom Važno je sudjelovati: Igre i sport kroz vrijeme. Muzej grada Iloka ovogodišnju Noć započinje u 18.00 sati sa radionicom za najmlađe na temu gladijatorskih igara i srednjovjekovnih viteških turnira. U ovom tonu nastavit će se i predavanje o ovim važnim događajima kroz povijest sa predavanjem tko su gladijatori, kako se odvio viteški turnir u Budimu krajem 14. i početkom 15.st. na kojem su sudjelovali i vojvode Iločke te prvim začecima profesionalnog i rekreativnog sporta u Iloku tijekom 19. i prvim desetljećima 20.st.  O jednom neobičnom sportu predavanje će održati predstavnici Šahovskog kluba u Iloku, te naravno šahovski turnir u kojem možete sudjelovati i vi. Također za vas smo pripremili i tematsko stručno vodstvo kroz stalni postav gdje će te moći čuti više o sportovima u Iloku kao i pogledati izložbu o obitelji Momirović i njihovoj ulozi u Hrvatskom sokolu u Iloku.

Muzej grada Iloka - PROGRAM


18:00 - 00:00
Važno je sudjelovati: Igre i sport kroz povijest / ZABAVNI PROGRAM

U Noć muzeja 2018. godine ulazimo s temom Važno je sudjelovati: Igre i sport kroz vrijeme. Muzej grada Iloka ovogodišnju Noć započinje u 18.00 sati sa radionicom za najmlađe na temu gladijatorskih igara i srednjovjekovnih viteških turnira. U ovom tonu nastavit će se i predavanje o ovim važnim događajima kroz povijest sa predavanjem tko su gladijatori, kako se odvio viteški turnir u Budimu krajem 14. i početkom 15.st. na kojem su sudjelovali i vojvode Iločke te prvim začecima profesionalnog i rekreativnog sporta u Iloku tijekom 19. i prvim desetljećima 20.st. O jednom neobičnom sportu predavanje će održati predstavnici Šahovskog kluba u Iloku, te naravno šahovski turnir u kojem možete sudjelovati i vi. Također za vas smo pripremili i tematsko stručno vodstvo kroz stalni postav gdje će te moći čuti više o sportovima u Iloku kao i pogledati izložbu o obitelji Momirović i njihovoj ulozi u Hrvatskom sokolu u Iloku.

18:00 - 18:15
Otvorenje Noći muzeja / PREDSTAVLJANJE

Predstavljamo ovogodišnji program Noći muzeja uz temu: Važno je sudjelovati: Igre i sport kroz vrijeme.

18:15 - 20:00
Upoznajmo igre i sport kroz vrijeme / RADIONICA

Kroz radionice predstavit će se igre i sportovi kroz povijest. Upriličit će se igre rota, mlin, šah te će se izrađivati papirne lutke vitezova i gladijatora.

20:30 - 21:30
Gladijatorske igre, Viteški turniri, Sportovi 19. st. u Iloku / PREDAVANJE

O važnim događajima kroz povijest upoznat ćemo se s predavanjem tko su gladijatori, kako je bio organiziran viteški turnir u Budimu krajem 14. i početkom 15.st. na kojem su sudjelovali i vojvode Iločke te o prvim začecima profesionalnog i rekreativnog sporta u Iloku tijekom 19. i prvim desetljećima 20.st. Članovi Šahovskog kluba Ilok održat će predavanje o povijesnom razvoju šaha, pravilima igre te njegovim pozitivnim učincima na kognitivni razvoj čovjeka.

21:45 - 22:15
Stalni postav / STRUČNO VODSTVO

Kroz tematska stručna vodstva imat će te priliku uroniti u tajanstveni svijet arheologije, doživjeti raskoš i sjaj života talijanske plemićke obitelji Odescalchi te se vratiti u drugo zlatno doba Iloka upoznajući mnoge sportove i sportska društva, kao što su klizanje, tenis, nogomet, Hrvatski sokol, kroz njihovo nastajanje i djelovanje.

22:00 - 00:00
Turnir u šahu / ZABAVNI PROGRAM

Nakon predavanja o povijesti i osnovama šahovske igre, Šahovski klub Ilok organizira turnir u šahu za zainteresirane posjetitelje.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Iloka

Muzej grada Iloka

Šetalište o. M. Barbarića 5

Ilok

Vukovarsko-srijemska

18:00 - 00:00h

032827410

muzejgradailoka@gmail.com

565