Muzej Gacke

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Noć muzeja u Muzeju Gacke započet će u prijepodnevnim satima dvjema igraonicama za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, a nastavit će se glavnim programom od 18 sati. Posjetitelje ćemo umjesto uz tradicionalne slastice i pića od 18 do 19 sati dočekivati pod geslom „Zdravi zalogaji za zdravo tijelo i duh“. Od 19 do 20 sati u programu „300 muzejskih metara“ posjetitelji će imati priliku razgledati stalni postav i preuzeti svoj primjerak besplatnog muzejskog vodiča, a od 20 do 21 uz izložbu „Otočka kultura sporta“ govorit ćemo o svim sportskim aktivnostima u koje se je danas u Otočcu moguće uključiti, uz kratki pregled osnovnih karakteristika i postignuća u pojedinim sportovima. Program završavamo u sportskom duhu uz „Mali maraton na velikom platnu“ i besplatne projekcije filmova od 21:00 do 1:00.

Muzej Gacke - PROGRAM


08:00 - 11:00
U potrazi za natjecateljskim duhom / IGRAONICA

Za djecu predškolske dobi i učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole pripremili smo kratke igre kroz koje će u natjecateljskom ozračju odmjeriti intelektualne snage i vježbati snalažljivost u prostoru.

11:00 - 14:00
Sport prijepodne / IGRAONICA

Sportom ćemo se nastaviti baviti u prijepodnevnim satima, ali za nešto starije generacije - učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolce. Uz izložbu o sportu i pokoja iznenađenja organizirat ćemo i kratka stručna vodstva kroz stalni postav.

18:00 - 19:00
Zdravi zalogaji za zdravo tijelo i duh / DRUŽENJE

Posjetiteljima ćemo ove godine prirediti - u skladu sa sportskim duhom - nešto drugačiju i zdraviju dobrodošlicu sa zdravim napitcima i slatkim zalogajima. Sve to od 18 do 19 sati!

19:00 - 20:00
300 muzejskih metara / STRUČNO VODSTVO

Tri stotine metara stalnog postava Muzeja Gacke posjetitelji će imati priliku razgledati uz četrdesetominutno stručno vodstvo koje počinje u 19 sati, a svi koji u njemu budu sudjelovali dobit će i besplatan vodič na 20 stranica. Govorit ćemo o nekim novih arheološkim nalazima, osvrnuti se na likovnu ostavštinu Stojana Aralice, Željka Barkovića Barkana i drugih sudionika likovne kolonije LIKOM GACKE, ispričati priču o gackoj plavi i ostalim odlikama tradicijskog života, a priču završiti nešto novijom poviješću i izložbom o Otočkoj pivovari.

20:00 - 21:00
Otočka kultura sporta / IZLOŽBA

Pregledna izložba u izložbenoj dvorani prikazat će sve sportske aktivnosti u koje se Otočanke i Otočani mogu uključiti i načine kako to učiniti - od nogometa i taekwondoa, preko aktualnog kuglanja, sve do paraglajdinga i šaha… izbor je zaista velik, a otočka kultura sporta svakako zaslužuje malo naše pažnje. Izložba će biti i prilika za prikupljanje muzejske građe - stoga posjetitelje pozivamo da s nama podijele svoja sjećanja na sport ili nam pokažu svoje fotografije sportskih trenutaka u Otočcu!

21:00 - 01:00
Mali maraton na velikom platnu / PROJEKCIJA

U „Malom maratonu na velikom platnu“ tijekom gotovo 4 sata prikazat ćemo 5 filmova. Filmske projekcije otvaraju 4 kratka filma Charlieja Chaplina - Knockout (27 min), Vagabund (34 min), Žena (26 min) i Policija (34 min). Filmski maraton nastavlja se u maratonskom tonu - nagrađivanim dokumentarnim filmom Čovjek koji je pobijedio Amazonu (100 min) koji prati slovenskog plivačkog ultramaratonca Martina Strela i njegov fantastični pothvat u kojem je tijekom 66 dana kako prvi plivač koji je to učinio preplivao rijeku Amazonu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Gacke

Muzej Gacke

Trg Dražena Bobinca 2

Otočac

Ličko-senjska

18:00 - 01:00h

053 771 143

gacko.pucko.otvoreno.uciliste@gmail.com

0