Muzej Đakovštine

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Ovogodišnju Noć muzeja  započinjemo u 18:00 sati s dva programa u muzejskom dvorištu: kovačkom radionicom  i srednjovjekovnim strelištem! Na kovačkoj radionici naši će posjetitelji moći saznati nešto više o obradi metala u prošlosti i danas. Na radionici ”Viteški sati” svi zainteresirani imati će priliku iskušati se u gađanju samostrelom ili saznati kakve su oklope nosili vitezovi u srednjem vijeku. U  20:00 u izložbenoj dvorani Muzeja počinje projekcija izabranih epizoda ”Đakovačkih kronika” iz 1971., 1972. i 1973. godine. Projekciju su pripremili članovi Foto-kino kluba Đakovo. U 21:30 otvaramo izložbu radova suvremenih đakovačkih likovnih akademskih umjetnika. Hrvoje Duvnjak, Ivan Germovšek, Marija Adrić – Soldo, Vesna Kolobarić, Dražen Budimir, Josip Brandis, Petra Balekić, Kristina Marić, Dajana Karas, Mirna Petrović i Ana Beljan autori su radova koje ćete imati priliku doživjeti i nešto više o njima saznati. Program završavamo u glazbenom ugođaju uz Zrinku Posavec koja će nas povesti u svijet sevdaha i panonike od 23:00 sati. Tijekom cijelog trajanja Noći muzeja naša muzejska suvenirnica je otvorena, a u njoj možete nabaviti naše muzejske publikacije po sniženim cijenama.

Muzej Đakovštine - PROGRAM


18:00 - 00:30
Vodstvo kroz stalne postave / STRUČNO VODSTVO

Svim zainteresiranim posjetiteljima nudimo stručno vodstvo kroz naš stalni postav, koji je u prošloj, 2017. godini upotpunjen arheološkim dijelom. Osim besplatnog vodstva, tijekom trajanja Noći muzeja, sve publikacije Muzeja Đakovštine moguće je kupiti po sniženim cijenama.

18:00 - 20:00
Viteški sati / RADIONICA

Noć muzeja započinjemo vraćajući se u srednjovjekovno razdoblje! Od 18 sati u dvorištu muzeja članovi udruge ''Wolf-Design'' iz Zagreba prezentirati će svoju srednjovjekovnu opremu i oružje, a najzanimljiviji dio zasigurno je strelište na kojemu će svi, i veliki i mali, dobiti priliku iskušati svoje vještine gađanja lukom i samostrelom. Svi zainteresirani imati će priliku kupiti i replike povijesnog oružja za djecu!

18:00 - 20:00
Kovačka radionica / RADIONICA

U dvorištu muzeja naš đakovački majstorski kovački obrt ''Vinković'' održati će radionicu u kojoj će posjetitelji moći iz prve ruke vidjeti kako nastaju razni predmeti od metala. Odabrali smo nekoliko predmeta iz našeg stalnog postava, a u radionici ćemo zajedno pokušati napraviti replike istih. Okupljeni oko kovačeve vatre u hladnoj zimskoj večeri, vjerujemo da njegove zanimljive priče o nastanku i obradi metalnih predmeta nikoga neće ostaviti nezainteresiranim.

20:00 - 21:00
Đakovačke kronike / PROJEKCIJA

Od 20 sati pogledajte izabrane dijelove iz ''Đakovačkih kronika'' te saznajte više o Đakovu iz druge polovice 20. stoljeća, a tko zna - možda među brojnim licima naših sugrađana koje je kamera uhvatila prije 30, 40 ili 50 godina, prepoznate nekoga sebi dragog i bliskog. Projekcija se realizira u suradnji s Foto-kino klubom Đakovo.

21:30 - 23:00
Radovi suvremenih đakovačkih umjetnika u fundusu likovne zbirke Muzeja Đakovštine / IZLOŽBA

U 21:30 otvaramo izložbu radova naših đakovačkih umjetnika iz fundusa Muzeja Đakovštine. Izložba obuhvaća radove koji su prethodnih nekoliko godina bili izloženi u Muzeju Đakovštine, u sklopu samostalnih izložbi pojedinih autora.

23:00 - 00:30
Koncert Zrinke Posavec / KONCERT

Ovogodišnju Noć muzeja zatvaramo u posebnom ugođaju uz našu akademsku glazbenicu Zrinku Posavec te njezinu jedinstvenu interpretaciju sevdaha i panonike. Koncert počinje u 23 sata.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Đakovštine

Muzej Đakovštine

A. Starčevića 34

Đakovo

Osječko-baranjska

18:00 - 01:00h

031/813-254

muzej.djakovstine@os.t-com.hr

905