Muzej Croata insulanus Grada Preloga

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja. Muzej Croata insulanus Grada Preloga zajedno s Gradom Prelogom, Turističkom zajednicom Grada Preloga te Knjižnicom i čitaonicom Grada Preloga uključuje se u ovu manifestaciju već četvrti puta. U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga biti će otvorena izložba skulptura od šibica autora Tomislava Horvata, koji će između ostalih izložiti Mozarta za klavirom izrađenog od 210.000 šibica. Posjetitelji će moći razgledati djela iz zbirke prof.dr.sc. Matije Berljaka u stalom postavu i etnografske eksponate. Hrvatski državni arhiv i Državni arhiv za Međimurje pripremili su predavanje o Konzervatorsko-restauratorskim radovima na knjizi Protokol 1792. – 1830. Poglavarstvo trgovišta Prelog, o čemu će govoriti predavači: Suzana Njegač i Igor Kozjak. U Knjižnici i čitaonici moći će se vidjeti izložba starih gramofona i vinil ploča svjetski poznatih glazbenika dvadesetog stoljeća „Vječni vinil“ i izložba knjižne građe (autobiografija i biografija). Dvadeset i treći po redu Trivija kviz organizira se u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga, a tematski će biti posvećen glazbi dvadesetog stoljeća. Pred natjecateljima je pedeset pitanja u raznim zanimljivim i zabavnim kategorijama (pogoditi stih, dok smo bili mladi, glazbene nagrade, glazbene uloge…). U glazbenom programu sudjeluju TS Svirci, Podium Brass Kvintet, a posjetitelje će zasigurno zabaviti „Elvis show“ – Tribute to Elvis Presley.

Muzej Croata insulanus Grada Preloga - PROGRAM


18:00 - h
Otvorenje Noći muzeja 2017. / PREDSTAVLJANJE

U svečanosti otvorenja manifestacije Noć muzeja 2017. biti će predstavljeni svi programi koji očekuju posjetitelje, izložbeni, glazbeni, edukativni i zabavni programi.

18:30 - h
Izložba "Vječni vinil" / IZLOŽBA

Izložba knjižne građe (autobiografija i biografija), te starih gramofona i vinil ploča svjetski poznatih glazbenika dvadesetog stoljeća u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga.

19:00 - h
Razgled izložbi u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga / IZLOŽBA

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga biti će otvorena izložba skulptura od šibica autora Tomislava Horvata, koji će između ostalih izložiti Mozarta za klavirom izrađenog od 210.000 šibica. Posjetitelji će moći razgledati djela iz zbirke prof.dr.sc. Matije Berljaka u stalom postavu i etnografske eksponate. U stalnom postavu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga mogu se razgledati djela najpoznatijih umjetnika naivne i moderne umjetnosti poput Ivana Generalića, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina, Otona Glihe, Ede Murtića, Slavka Šohaja i mnogih drugih.

19:00 - h
Glazbeni program / GLAZBENI PROGRAM

U glazbenom programu sudjeluju TS Svirci, Podium Brass Kvintet, a posjetitelje će zasigurno zabaviti „Elvis show“ – Tribute to Elvis Presley

19:30 - h
Trivija kviz "Muzikana" / ZABAVNI PROGRAM

Dvadeset i treći po redu, Trivija kviz u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga, tematski je posvećen glazbi dvadesetog stoljeća. Pred natjecateljima je pedeset pitanja u raznim zanimljivim i zabavnim kategorijama (pogodit stih, dok smo bili mladi, glazbene nagrade, glazbene uloge…).

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Glavna 33

Prelog

Međimurska

18:00 - 01:00h

040/645-404

muzej@prelog.hr

950