Muzej Croata insulanus Grada Preloga

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej Croata insulanus Grada Preloga uključuje se u manifestaciju Noć muzeja 2018. u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Preloga i Knjižnicom i čitaonicom Grada Preloga. U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja: „Važno je sudjelovati“ – Muzeji i sport, želi se kroz izložbu „Povijest sporta u Prelogu“ prezentirati dugogodišnja tradicija sporta u Prelogu. Uz izložbeni program, posjetitelji će moći uživati  u glazbenom programu i gastronomskoj ponudi, dok je za najmlađe posjetitelje pripremljen zabavni program.

 

Muzej Croata insulanus Grada Preloga - PROGRAM


18:00 - 01:00
Otvorenje izložbe Povijest sporta u Prelogu / IZLOŽBA

Izložbom „Povijest sporta u Prelogu“ želi se prikazati tradicija sporta u našem gradu. Prelog je dugi niz godina bio prepoznatljiv po speedwayu, motociklističkom sportu. Nogomet i sportski ribolov u Prelogu imaju tradiciju dugu preko sto godina, dok rukomet i tenis bilježe preko šest i sedam desetljeća dugo postojanje. Izložba će biti otvorena u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga i Knjižnici i čitaonici Grada Preloga. U stalnom postavu Muzeja Croata insulanus biti će izložene karikature vezane uz sport autora Ivana Haramije Hansa, karikaturista svjetskog glasa, rođenog u Prelogu.

18:00 - 23:30
Glazbene note / GLAZBENI PROGRAM

U Noći muzeja glazbene note posuti će se po stalnom postavu muzeja te ispred samog muzeja, u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin i popularnim bendom Genova.

18:00 - 21:00
Noć muzeja za najmlađe / IGRAONICA

Najmlađi posjetitelji moći će se zabaviti uz oslikavanje lica sportskim motivima i radionicu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Glavna 33

Prelog

Međimurska

18:00 - 01:00h

040/645-404

muzej@prelog.hr

0