Muzej betinske drvene brodogradnje

Muzej betinske drvene brodogradnje - PROGRAM


18:00 - 18:15 h
Otvorenje programa Noći muzeja 2017 / PREDSTAVLJANJE

Uvodnim pozdravom i uz prigodnu riječ - dvije o glazbi i njenom utjecaju na društvo službeno će otpočeti program ovogodišnje Noći muzeja u Muzeju betinske drvene brodogradnje. Dobrodošli!

18:00 - 18:45 h
Razgledavanje postava uz stručno vodstvo / STRUČNO VODSTVO

Vrata Muzeja su otvorena za razgledavanje zbirki stalnog postava u pratnji kustosa. Pogledajte dokumentarac Vanka škvare - ciko mandroča, zaigrajte igru Betinski brodograditelj i složite dijelove broda pravilnim redoslijedom, doznajte nešto novo o mjesnim običajima i povijesti brodogradnje, otkrijte čaroliju zvukova brodograđevnih alata, upoznajte se s vrstama drva u brodogradnji i tradicijskim načinom dizajniranja brodskih linija. Zbirka maketa Muzeja betinske drvene brodogradnje prikazuje neke od najčešće građenih tipova brodova u Betini i opisuje njihovu ulogu u životu otočana.

18:00 - 01:00 h
Izložba uređaja za reprodukciju glazbe i nosača zvuka / IZLOŽBA

U sklopu programa Noći muzeja posjetitelji će moći razgledati i izložbu uređaja za reprodukciju glazbe koji će biti izloženi na raznim mjestima u zgradi Muzeja. Izložbu će pratiti tiskani katalog s nazivom i opisom svakog izloženog predmeta.

19:00 - 20:00 h
Iz dječje perspektive: Zašto volim glazbu? / KONCERT

U dječjem dijelu programa Noći muzeja doznat ćemo kako najmlađi vide i osjećaju glazbu u svom životu i poslušati glazbeni nastup polaznika Glazbene škole Vjekoslava Kaleba iz Tisnog.

19:00 - 01:00 h
Kuhanje na hogunu / DRUŽENJE

Ispred Muzeja pod kuharskom palicom naših mještana pripremat će se betinsko sočivo - tradicijsko težačko jelo otočne kuhinje. Jelo će se pripremati na hogunu - jednostavnom brodskom kuhalu napravljenom od stare bačve.

20:00 - 21:00 h
Glazbeni filmovi koji su ostavili trag u filmskoj povijesti i popularnoj kulturi / PROJEKCIJA

U Muzeju će se prikazati i kratki isječci iz filmova koji su ostavili dubok trag u filmskoj povijesti i popularnoj kulturi prošlog stoljeća.

21:00 - 01:00 h
Slušaonica: glazbeni žanrovi 20. stoljeća / GLAZBENI PROGRAM

U drugoj Noći muzeja u Betini opustit ćemo dušu i tijelo, uz prijatnu kombinaciju kulture i zabave, domaćeg jela i kuhanog vina, lagano ploveći putovima glazbe prošlog stoljeća... Posjetite nas!

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej betinske drvene brodogradnje

Muzej betinske drvene brodogradnje

Vladimira Nazora 7, Betina

Betina

Šibensko-kninska

18:00 - 01:00h

+385 22 434 105

406