Muzej Apoksiomena

Muzej Apoksiomena - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
Josip Kašman - kralj baritona / IZLOŽBA

Izložba Josip Kašman - kralj baritona je naziv izložbe koja je organizirana u sklopu manifestacije Noć muzeja 2017. godine. Radi se o glazbenom velikanu koji je nekoć bio poznat kako u Europi gdje je pjevao u svim većim opernim kućama, tako i u Americi gdje je otvorio Metropolitan operu. Hrvatsku je trajno zadužio ulogom Mislava u istoimenoj operi kojom je 1870. godine u Zagrebu osnovana prva stalna opera u Hrvatskoj. Lošinjanin svjetskog glasa zaslužuje mnogo više pažnje no što mu se danas posvećuje.

18:00 - 01:00 h
Josip kašman - gospodin scena / PROJEKCIJA

Giuseppe Kaschmann, Signore delle scene je kratak dokumentarni film koji prati život Josipa kašmana, glazbenog velikana s otoka Lošinja. Film je realizirao grad Trst uz potporu Comunita di Lussinpiccolo iz Trsta.

18:00 - 01:00 h
Slušaonica / OSTALO

Slušaonica je zamišljena kao mogućnost preslušavanja originalnih zvučnih zapisa na valjcima fonografa s početka 20. st. koji su digitalizirani, a radi se o najpoznatijim arijama koje je ispjevao Josip Kašman. Odvijati će se u ugodnoj atmosferi sobe Kaleidoskop, a posjetitelji će uz prekrasnu glazbenu kulisu moći uživati i u panoramskom pogledu na Mali Lošinj.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Apoksiomena

Muzej Apoksiomena

Riva lošinjskih kapetana 13

Mali Lošinj

Primorsko-goranska

17:00 - 01:00h

051734260

info@muzejapoksiomena.hr

250